Laivyba žengia pirmuosius žingsnius Prienų krašte

Birželio 21 d. Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vedėjas Tomas Žvirblys Vidaus vandens kelių direkcijoje (toliau – Direkcija) susitiko su jos vadovu Vladimiru Vinokurovu, pavaduotoju Gediminu Vasiliausku.
Susitikime buvo diskutuota apie ilgai laukiamą Nemuno vagos išvalymą ties Prienais. Direkcijos vadovai paaiškino, kad dėl pandemijos metu sutrikusios logistikos žemsiurbės pristatymas į Lietuvą užtruko, tačiau ji jau yra uoste prie Direkcijos ir liepos 1 d. pradės vagos valymo darbus. Nemuno vagos valymas prasidės nuo Birštono ir kils aukštyn link Prienų, Alytaus. Įsigyta naujutėlė žemsiurbė yra unikali – ji gali plaukti, judėti krantu ir pritaikyta Lietuvai, nes valyti teks itin seklias ir vingiuotas upės krantų vietas. Kalbėta apie galimybę nužymėti vandens kelią iki Balbieriškio, Alytaus ir taip praplėsti turistinės laivybos vystymosi kryptis.

Su Direkcijos atstovais buvo kalbėta apie jų vykdomas veiklas – laivų ir degalinių statybą, laivavedžių mokymus, prieplaukų priežiūrą bei sutarta bendradarbiauti įrengiant laivų nuleidimo, svarstant prieplaukų parinkimo vietas, hidrografijos ir kitais klausimais.
Direkcijos vadovai patikino, kad Nemuno vaga ties Prienais draugiška laivybai – yra prieplauka, vandens kelias sužymėtas navigaciniais ženklais, gylio užtenka ir turistinė laivyba gali vystytis toliau. Greitu laiku Birštone bus pastatyta laivų degalinė, kas tikrai palengvins laivų aptarnavimą. Jau vykstantys reguliarūs reisai savaitgaliais į Prienus su laivu „Algirdas“ parodė, kad verslas tiki laivybos Nemunu sėkme. Meras Alvydas Vaicekauskas įsitikinęs, kad greitu laiku praplaukiančio po Greimų tiltu laivo vaizdas bus toks pats įprastas kaip ir sklendžiančio sklandytuvo virš Prienų.
Prienų rajono savivaldybės informacija

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *