Pociūnų padangėje sėkmė lydėjo Jorį Vainių

Darius Liaugaudas, Joris Vainius, Marius Pluščauskas.

Sekmadienį Pociūnuose pasibaigusiame Lietuvos atviros sklandytuvų klasės čempionate triumfavo Vilniaus aeroklubo sklandytojas Joris Vainius. Jis šį titulą iškovojo antrą kartą. Sidabro medalis įteiktas Kauno apskrities aviacijos sklandymo klubo (KAASK) pilotui Dariui Liaugaudui, bronzos – Mariui Pluščauskui (Vilnius). Iš prieniškių geriausiai sekėsi penktą vietą užėmusiam Stasiui Skalskiui (KAASK).

Dėl čempiono titulo kovojo 23 sklandytojai. Sudėtingomis orų sąlygomis pavyko įvykdyti penkias užduotis. Nors rungėsi daug patyrusių pilotų, pergalę lėmė ir sėkmė. Štai

Stasys Skalskis.

po trijų skrydžio dienų pirmavęs Linas Miežlaiškis smuktelėjo žemyn ir iškovoti aukštesnę nei septintą vietą nepadėjo net atskiruose pratimuose laimėtos trys pirmos vietos. Joris Vainius juokavo, kad jo taktika „neskubėk ir būsi pirmas“ pasitvirtino.
– Įsimintinų skrydžių tikrai turėjau. Teko apie 200 km skristi audrų pakraščiu, išskrieti iš 200 m aukščio, skristi atgal, kad paskui galėtum skristi į priekį, ūkininkui sumokėti 100 eurų už sutryptą lauką, dar staigūs, sunkiai prognozuojami orų pasikeitimai… Bus ką atsiminti, – šmaikštavo čempionas.
Smagu, kad net šeši sportininkai skraidė lietuviškais baltasparniais, o Viktoras Kukčikaitis, pilotavęs legendinį LAK-12 Lietuva, viename pratime buvo nepralenkiamas.
Varžybos liks įsimintinos dėl dieną naktį budinčio sargybinio. Jo pareiga buvo nuo „vagių“ saugoti valdiškus sklandytuvus, kitą turtą ir į angarą įleisti tik sąraše pažymėtus asmenis. Bet kaip tai padaryti, jei angaras atidarytas, jame daug ne tik valdiškų, bet ir privačių sklandytuvų, kuriais varžybose ir buvo skraidoma. Praktiškai užduotis neįmanoma, bet taip valdžia liepė…
Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *