Aktyvus mėnuo įsigaliojus privalomam augintinių ženklinimui ir registravimui

Per pirmą mėnesį po to, kai įsigaliojo privalomas gyvūnų augintinių ženklinimas bei registravimas, stebimas didesnis aktyvumas. Per gegužę gyvūnų augintinių registre (GAR) užregistruota daugiau nei 30 tūkstančių šunų, kačių ir šeškų. Valstybinė maisto bei veterinarijos tarnyba (VMVT) ragina nevėluoti ir per keturis mėnesius nuo atsivedimo mikroschemomis paženklinti ir Gyvūnų augintinių registre užregistruoti savo šunis, kates ar šeškus bei laiku paskiepyti juos nuo pasiutligės.
„Vis daugiau keturkojų šeimininkų, veisėjų ar globėjų atveda savo augintinius skiepyti nuo pasiutligės ir registruoti Gyvūnų augintinių registre. Nuo praėjusių metų pradėjome aktyviau raginti ženklinti bei skiepyti šunis, kates ir šeškus, organizuojame viešus renginius, informacines kampanijas, raginame piliečius būti pareigingiems. Džiugina didėjantis žmonių sąmoningumas, atsakomybė ir sutelktumas, rūpinantis gyvūnų sveikatingumu bei gerove. Tikime, kad šiais gyvūnų gerovės metais numatytos visuomeninės iniciatyvos suburs dar daugiau neabejingų piliečių, organizacijų bei institucijų“, – viliasi VMVT Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vedėjas Egidijus Mecelis.
VMVT primena, kad gegužės pirmąją baigėsi pereinamasis laikotarpis suženklinti visus gyvūnus – nuo šiol visi Lietuvoje atsivesti gyvūnai augintiniai per keturis mėnesius privalo būti užregistruoti GAR, paženklinti mikroschemomis. Tuo tarpu iš karo siaubiamos Ukrainos atvežamų gyvūnų augintinių ženklinimui bei skiepijimui galioja lengvatos – bendradarbiaujant su privačiais veterinarijos gydytojais, pabėgėlių iš Ukrainos gyvūnų augintinių ženklinimas bei vakcinavimas organizuojamas nemokamai, o privalomas 21-os dienos karantinas po skiepo gali būti atliekamas toje vietoje, kur gyvūnas augintinis apsistojęs su savo šeimininkais.
Daugiau informacijos apie privalomą gyvūnų ženklinimą ir registravimą skaitykite VMVT svetainėje internete Gyvūnų augintinių ženklinimas ir registracija | Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (vmvt.lt)

Rubrikoje Teisė žinoti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *