Žemėje, vandenyje, danguje…

Birštonas keturias dienas ošė, minėdamas miesto 640 metų jubiliejinę sukaktį. Tradiciškai reginių ir veiklos netrūko žemėje, ore, vandenyje ir danguje, buvo pristatyta nemažai infrastruktūros plėtros ir verslo naujienų.

Po dr. V. J. Meškos premijos įteikimo VšĮ „Tulpės“ sanatorijos direktorei L. Patinskienei ceremonijos.

Išsiilgusius renginių į įvairias miesto erdves kvietė koncertai, parodos, konferencijos, edukacijos, meno dirbtuvės, proto ir kūno mankštos, sporto varžybos, policijos ir kitų specialiųjų tarnybų atstovų pasirodymai, tautodailės mugė, kino festivalis „Sidabrinės gervės“, paramos koncertas Ukrainai ir kt. Šventės iškilmingo atidarymo svarbiausiais akcentais tapo nuotaikinga miestelėnų eisena kurorto gatvėmis, svečių iš kitų šalies savivaldybių bei užsienio šalių sveikinimai ir pirmoji dr. Vytauto Jurgio Meškos premijos įteikimo ilgametei Birštono „Tulpės“ sanatorijos direktorei, gydytojai reabilitologei Liucijai Patinskienei ceremonija.

Šventinė miestelėnų eisena.

Šventę puošė 30-ojo Lietuvos oro balionų čempionato „Birštono taurė 2022“ dalyvių skrydžiai, oreivių naktinis ugnies paradas ir aviamodelių šou. Nemune varžėsi vandens motociklai, pasiplaukioti upe kvietė laiveliai ir jachtos. Vasaros estradą šeštadienio vakarą drebino ir minią susirinkusių gerbėjų kaitino galingas pirmąkart kurorte koncertavusio Kastyčio Kerbedžio balsas, kitų atlikėjų pasirodymai.
Sekmadienis, prasidėjęs tradiciniais Merės pusryčiais ir Šv. Antano atlaidais bažnyčioje, buvo ramesnis, skirtas bendruomenei, šeimoms su vaikais, jaunimui ir sporto gerbėjams.

Iškilmingo vakaro Savivaldybės aikštėje svečiai.

Sklandžiai sustyguota ir įgyvendinta šventės programa – visos kurorto bendruomenės ir įstaigų sutelktumo ir bendro darbo rezultatas.

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *