Smagu lipti!

2020 metais gamtos prieglobstyje įkurtas kempingas „Natur Camp Birštonas“ vis dar auga ir kiekvienais metais svečiams pasiūlo naujų paslaugų. Kurorto šventės dienomis buvo pristatytas kempingo teritorijoje sumontuotas 12 metrų aukščio aštuonkampis laipiojimo bokštas, kuris dėl savo universalumo patiks ir mėgstantiems tyrinėti urvus, ir teikiantiems pirmenybę kopimui stačiomis uolomis bei ledu.
Bokšto skydai su pritvirtintais specialiais akmenimis (kybiais), virvėmis yra pritaikyti laipiojimui su skirtinga įranga trimis technikomis. Įrengta mažiausiai 21 įvairaus sudėtingumo trasa, paženklinta skirtingomis spalvomis. Bokštas pritaikytas ir patiems mažiausiems laipiotojams (nuo 6 metų), ir kito amžiaus žmonėms, kurie pasirinks trasas pagal savo fizinį pasirengimą. Lipančiųjų dalyvių saugumas užtikrinamas specialia, tam pritaikyta alpinistine įranga, aprišais. Klientus instruktuos, jų saugumu, priežiūra rūpinsis kvalifikuoti specialistai.
Bokšto statytojas ir naujos pramogos sumanytojas Martas Paulauskas tikisi, kad, atsiradus bokštui, daugiau žmonių susidomės laipiojimu, juolab kad Lietuvoje dar nėra vietų, kur būtų galima išmėginti visas tris kalnų sporto disciplinas: alpinizmą, speleologiją ir ledynų kopimo techniką. Buvęs speleologijos tarptautinių varžybų čempionas, instruktorius Martas viliasi, kad Birštone susiburs laipiotojų bendruomenė, ir ateityje bus rengiami mėgėjų laipiojimo turnyrai.
Jo nuomone, Birštonas yra graži vietovė, ir įmonės „Smagu pramogos“ pasiūlyta nauja projekto „Sportas link debesų“ pramoga ją gali dar labiau išpopuliarinti. Bokštas pastatytas gavus finansavimą iš Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo.

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *