Lietuvos spaudos fotografų „auksiniai kadrai“

Tradicinio konkurso „Lietuvos spaudos fotografija 2022“ paroda, startavusi Vilniaus rotušėje, atkeliavo tiesiai į ošiančią Birštono miesto šventę.
– Konkursas gyvuoja jau trečią dešimtmetį. Šiemet dalyvavo per šimtą fotografų, komisijai teko peržiūrėti daugiau nei 3000 darbų, ji daug dėmesio skyrė nuotraukų aprašams. Temos įvairios: „Naujiena“, „Portretas“, „Kultūra“, „Kariuomenė“, „Gamta ir jos apsauga“, „Gyvenimas“ ir kt. Atrinkta 150 darbų, – atidaryme susirinkusiesiems parodą pristatė Spaudos fotografijos klubo valdybos narys Algimantas Barzdžius.
Manoma, kad tai viena įdomiausių fotografijos parodų, kuri keliauja per Lietuvą ir pasakoja apie reikšmingiausius praėjusių metų įvykius. Konkurso finalininkų bei „Auksinio kadro“ nominantų darbai bus išleisti albume „Lietuvos fotografija 2022“.
Birštono kultūros centro fojė eksponuojami visi darbai. Konkurso nugalėtojus teks susirasti patiems lankytojams, atidžiai perskaičius nuotraukos aprašus. Bet, anot atidaryme dalyvavusio žymaus Lietuvos fotografo Vaidoto Grigo, geriausia patiems išsirinkti savo „auksinius kadrus“, nes kiek žmonių, tiek nuomonių. O parodą aplankyti verta. Ir ne kartą. Ji eksponuojama iki birželio 30 d.
Onutė Valkauskienė
Nuotrauka autorės

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *