Kurorto šventės „Birštonas vėl ošia!“ akimirkos

Merės pusryčiai – jau tradicija
Sekmadienio dienos renginiai Birštone prasidėjo tradiciniais Merės pusryčiais prie Savivaldybės. Čia gausiai susirinkusius miestelėnus ir kurorto svečius Tarybos nariai ir Savivaldybės administracijos darbuotojai vaišino vietoje kepama kiaušiniene, pyragais, sūriu, kuriais pasidalino ir bendruomenės.
Prie linksmo, šiltos ir jaukios bendrystės kūrimo prisidėjo ir kapelos „Lendrūnas“ muzikantai.


Šventė Šv. Antano atlaidus

Sekmadienį Birštono Šv. Antano Paduviečio parapijos bažnyčioje buvo švenčiami tituliniai atlaidai, tapę ir gražia, visus vienijančia švente.
Iškilmingoje atlaidų procesijoje kartu buvo ir parapijos aktyvo žmonės, ir „Aguonėlės“ jaunosios šokėjėlės, ir vyresni šokėjai, ir „Jievaro“ kolektyvo, ir nevyriausybinių organizacijų bei bendruomenių nariai.


Parke – pramogos vaikams

Sekmadienio vidurdienis ir popietė Vytauto parke priklausė vaikams. Čia jie džiaugėsi cirko programa, žaidė, vėliau kartu su tėveliais prisijungė prie edukacinių žaidimų.


Grįžta festivalis „Būtent“

Birštone renginys veja renginį. Rugsėjo mėnesį po dvejų metų pertraukos į Birštoną vėl grįžta diskusijų festivalis „Būtent“.
Tad jau sekmadienio popietę Vytauto parke vyko pirmoji festivalio programos diskusija, skirta Tarptautiniams jaunimo metams. Jos metu buvo diskutuota apie jaunimo įtraukimą į aktyvų pilietinį ir politinį gyvenimą. Pokalbyje dalyvavo Seimo nariai Ieva Pakarklytė (Laisvės partija), Matas Maldeikis (Tėvynės sąjunga – Krikščionys demokratai), Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Domantas Katelė ir diskusiją moderavęs Tarybos narys Umberto Mase.
Festivalį „Būtent“ pristatė vienas iš jo koordinatorių – Arnas Marcinkus.

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *