Birštono padangėje – jaunojo oreivio triumfas

– Pats netikiu tuo, kas čia vyksta, kad esu čempionas. Šios varžybos man ketvirtos. Pirmosiose, kurios prieš ketverius metus vyko Plungėje, buvau paskutinis. Ačiū komandai, tėvams, gal ir sau. Visiems ačiū, – plačiai šypsodamasis kalbėjo praėjusį savaitgalį Birštone vykusio XXX Lietuvos oreivių karšto oro balionų čempionato ir „Birštono taurės 2022“ nugalėtojas 21 metų vilnietis Danielius Komža.

Birštono oreiviai: Žydrūnas Kazlauskas su sūnumi Ignu, Vytautas Junevičius ir Dovydas Vaitkevičius.

Danielius Komža buvo ir jauniausias varžybų dalyvis. Antras liko Rimas Kostiuškevičius (Marijampolė), trečias – Vytas Kerdokas (Vilnius). Jiems įteikti medaliai, taurės, piniginiai prizai, diplomai.
Dėl „Birštono taurės 2022“ prizų varžėsi 24 dalyviai, tarp kurių buvo ir trys užsieniečiai, dėl geriausio Lietuvos oreivio vardo susirungė 21 sportininkas. Į padangę oreiviai kilo tris kartus, atliko 13 pratimų. Baigiantis varžyboms dvi užduotys buvo skirtos oreivių „Audenio“ klubo pradininkams Juozui Valūnui ir Antanui Peleckui atminti. Šiose rungtyse pasižymėjo R. Kostiuškevičius ir Lietuvos oreivių federacijos prezidentas Vytautas Sviderskis. Specialūs prizai įteikti geriausiai tarp moterų skraidžiusiai Agnei Simonavičiūtei bei vyriausiam varžybų dalyviui Valerijui Machnorylovui.

Danielius Komža.

Kurorto oreiviai liko be medalių. Geriausiai pasirodė septintą vietą užėmęs Vytautas Junevičius. Dovydas Vaitkevičius liko devintas, Žydrūnas Kazlauskas – tryliktas, Ignas Kazlauskas – septynioliktas.
Čempionatą sklandžiai organizavo oreivių klubo „Audenis“ vadas Žydrūnas Kazlauskas su savo talkininkais, sukūręs įspūdingą šventę ir ore, ir žemėje.
Onutė Valkauskienė
Autorės nuotraukos

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *