Istorinis įvykis keleivinės laivybos raidoje: Prienuose atidaroma prieplauka – startuoja reguliarūs maršrutai

Nemuno kilpų regioninis parkas tampa keleivinės laivybos Meka. Pernai Birštone įrengta pirmoji didelių keleivinių laivų prieplauka – šiemet atidarymas rengiamas jau ir Prienuose.
„Pirmą kartą keleivinės laivybos istorijoje Prienuose švartuosis ir reguliariai keleivius plukdys 150 vietų keleivinis laivas“ – Mindaugas Žiedelis, keleivinės laivų asociacijos „Nemunas“ prezidentas ir MB „Birštono kruizas“ įkūrėjas.
Pirmajam, istoriniam plaukimui į Prienus startas bus duotas šį šeštadienį, Birštono miesto šventės metu.
Vėliau maršrutu „Birštonas-Prienai-Birštonas“ keleiviai bus plukdomi kiekvieną penktadienio, šeštadienio ir sekmadienio vakarą. Plaukimo trukmė 2 val. Dienos metu čia vyksta reguliarūs, valandos trukmės plaukimai „Apžvalginis Birštonas“.
„Mūsų tikslas yra atgaivinti keleivinę laivybą upėmis visoje Lietuvoje. Todėl investuojame ne tik į laivus, bet ir į infrastruktūrą. Šiandien sujungėme Kauną ir Prienus, kitais metais galbūt jau plauksime ir iki Alytaus, o gal ir Druskininkų,“ – sako M. Žiedelis.
M. Žiedelis vienas pirmųjų atgaivino reguliarią keleivinę laivybą Lietuvoje ir pradėjo keliones tokiais maršrutais kaip Kaunas-Birštonas-Kaunas bei Kaunas-Šilutė-Kaunas (ilgiausi vandens maršrutai Lietuvoje).
Pernai M. Žiedelis su komanda atidarė pirmąją didžiųjų keleivinių laivų prieplauką Birštone, prie kurios sėkmingai švartavosi 150 keleivinių vietų turintis „Algirdas“. Naujoji prieplauka sulaukė milžiniško pasisekimo ir tarp nuosavų laivų savininkų.
Nuo 2014 m. „Algirdas“ plukdo keleivius maršrutu Kaunas-Birštonas-Kaunas. Jo dėka kurortą jau aplankė 35 tūkstančiai turistų. Šiais metais planuojama vien Birštone perplukdyti apie 30 000 žmonių, bent trečdalis turėtų nukeliauti iki Prienų ir susipažinti su atgimstančiu ir ne mažiau įdomiu istoriniu miesteliu.
„Be to, kiekviena prieplauka tampa nauju traukos centru: nedideliu uostu, kur keliaujantys Nemunu gali ne tik prisišvartuoti, bet ir atsigaivinti čia įsikūrusioje kavinėje. Infrastruktūra leidžiame naudotis visiškai nemokamai“, – sako M. Žiedelis.

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *