Laimi besidalinantys

Įkurta 1985 metais, BNI yra didžiausia pasaulinė verslo ryšių ir rekomendacijų organizacija, Lietuvoje veikia 29 jos skyriai, jungiantys daugiau nei tūkstantį verslų. Birželio 1 dieną į verslų bendradarbiavimo susitikimą Prienų kultūros ir laisvalaikio centre susirinkęs daugiau nei šimtas BNI verslo ryšių plėtros klubų „Sūduva“ (Marijampolė) ir „Žalgiris“ (Kaunas) narių, pristatė organizacijos veikimo principus, svarbiausias vertybes ir naudas, dėl kurių verta įsitraukti į BNI. Organizacija savo nariams garantuoja mokymąsi ir augimą, lyderystės mokyklą, finansinę naudą, naujus užsakymus, o taip pat pažintis visam gyvenimui, ilgalaikius verslo partnerius, itin pasiteisinančią reklamą – rekomendacijas iš lūpų į lūpas.

Todėl Kauno ir Marijampolės regionų verslininkai turėjo gerą progą renginio metu pristatyti savo įmones, produktus ir paslaugas bei paprašyti vienas kito verslo rekomendacijų, megzti naujas pažintis. Pateikta pavyzdžių, kaip rekomendacijos veikia – jų dėka kai kurios įmonės sugeneravo milijoninę apyvartą. Populiariausios kontaktų sferos: teisės ir finansų, renginių organizavimo, nekilnojamojo turto, sveikatos ir grožio, biuro ir IT paslaugų, statybų, transporto, paslaugų ir prekių pramonei, marketingo ir komunikacijos, žmogiškųjų išteklių, maisto ir kt. Pasidalinta ir gerosiomis patirtimis, kaip susirasti naujų verslo partnerių ir pritraukti daugiau klientų.
Renginio darbotvarkė buvo ilga, tačiau pats renginys vyko itin dinamiškai, su žaidybinėmis pertraukėlėmis, o dalyvių pasisakymai bei prisistatymai buvo lakoniški, bet nuoširdūs. Juk versle itin vertinamas laikas ir pasitikėjimu grįsti santykiai.
Susitikime prisistatė ir keletas Prienų rajono bei Birštono savivaldybėse veikiančių verslininkų. Kitiems, renginyje dalyvavusiems svečių teisėmis, išgirsta informacija bus naudinga, svarstant apie savo verslo plėtrą ir įsitraukimą į BNI organizaciją. Renginio dalyviams buvo parodytas filmukas apie Prienų kraštą. Meras Alvydas Vaicekauskas pakvietė juos kurti verslus ir gražėjančiame Prienų mieste. Apie tai, kuo jis galėtų būti patrauklus verslui, kalbėjo Administracijos direktorė Jūratė Zailskienė.
Prie renginio organizavimo ir jo sėkmės prisidėjo prienietė Lina Juodsnukytė (UAB „Teisinių ir buhalterinių paslaugų centras“), kuri džiaugėsi tuo, kad BNI verslo ryšių plėtros klubų susitikimas įvyko būtent Prienuose.
BNI šūkis – laimi besidalinantys. Ši organizacija gali įsteigti skyrių bet kuriame mieste ar bendruomenėje, kurioje yra žmonių, suinteresuotų plėsti savo verslą naudojantis rekomendacijomis.

Dalė Lazauskienė
Autorės nuotraukos

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *