Prienų „Ąžuolo“ progimnazija organizavo baigiamąjį Erasmus+ projekto susitikimą

Vadovaujantis Švietimo mainų paramos fondo direktoriaus 2019-10-01 d. įsakymu Nr. VE-177 „Dėl 2019 m. programos „Erasmus+“ 2 pagrindinio veiksmo bendrojo ugdymo sektoriaus mokyklų mainų partnerystės (KA229) projektų finansavimo“ progimnazijai buvo skirta dotacija įgyvendinti mokyklų mainų partnerystės projektą „Europe – Our Home“ („Europa – mūsų namai“)
Dėl COVID-19 pandemijos projektas buvo pratęstas vieneriems metams. Ekstremalios situacijos laikotarpiu projekto koordinatoriai vykdė veiklas nuotoliniu būdu ir tikėjo, kad projektas bus sėkmingai įgyvendintas.
Šių metų gegužės 23-27 dienomis Prienų „Ąžuolo“ progimnazijoje įvyko projekto baigiamasis susitikimas. Džiaugiamės, kad susitikime dalyvavo visų partnerių mokyklų – Italijos, Čekijos, Lenkijos ir Ispanijos – mokiniai ir mokytojai.
Atidarymo šventės metu projekto dalyviams buvo parodyta mokykla, juos pasveikino direktorė, svečiai pasiklausė kanklių muzikos, dainų ir pasigrožėjo tautiniais drabužiais apsirengusių mokinių atliekamais šokiais. Savivaldybėje projekto dalyvius šiltai sutiko meras A.Vaicekauskas. Jis trumpai papasakojo apie planus ir vykstančius pakyčius mokyklose, atliktus darbus gražinant Prienų vietoves. Visi pažiūrėjome naują video apie rajoną. Svečiams buvo įteikti suvenyrai.
Susitikimo metu organizuotos veiklos projekto tematika. Dailės kabinete vyko keramikos ir vėlimo dirbtuvės. Dirbdami tarptautinėse grupėse, moksleiviai ir mokytojai lipdė namus, paskui juos gražino. Pasitelkę kūrybiškumą ir vaizduotę iš skirtingų spalvų pluošto vėlė dirbinius.
Programoje buvo skirtas laikas projekto leporrelo knygos gaminimui (armonikinio stiliaus albumas, kur nuotraukos klijuojamos lipdukais ar klijais). Visos šalys buvo parinkusios po kelias įsimintiniausias nuotraukas iš susitikimų. Pagaminta įspūdinga Knyga ilgam primins dalyviams vykdytą projektą.
Kauno valstybiniame lėlių teatre dalyvauta edukacijoje „Kaip kuriamos lėlės“ ir žiūrėtas spektaklis „Jokūbo dienoraštis“. Alytaus kraštotyros muziejuje projekto dalyviai dalyvavo interaktyviose edukacinėse programose. Organizuoto pasidalijimo gerąja pedagogine praktika metu projekto partneriams pristatyti pagrindiniai Lietuvos gastronomijos ir kultūros akcentai.
Projekto svečiams organizuota išvyka į Trakus, pasakojimas apie karaimus ir jų tradicinius kibinus, ekskursija su gidu Vilniaus senamiestyje ilgam išliks projekto dalyvių atmintyje.
Baigiamojo projektinio susitikimo uždarymo renginio metu įteikti sertifikatai, apsikeista dovanėlėmis ir suvenyrais. Mokytojos A.Liutkienės auklėtiniai smagiai pašokdino visus vakaronės dalyvius. Pasivaišinta Erasmus tortu.
Visuomenė keičiasi visoje Europoje ir tas virsmas labiausiai matomas mūsų vaikuose. Tikime, kad mokytojų iš penkių Europos šalių paruoštas projektas padėjo sustiprinti ir suartinti vertybes, įgūdžius ir mus skiriančius dalykus. Mes visi kartu stengėmės parodyti savo mokiniams, kad, būdami skirtingi, galime dirbti kartu ir kurti naują, geresnę ir šviesesnę ateitį.

Projekto koordinatorė
Adelė Berezovskaja

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *