Su pavasariu atsisveikinome Palangoje

Birštono sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ nariai pavasario sezono pabaigai pasirinko mylimą Baltijos pajūrį, į kurį gegužės 27-29 dienomis buvo išvykę pasidžiaugti saule ir ne tik ja…
Palangos tiltas mus pasitiko daugybe žvejų, tarp jų buvo ir mūsiškių sveikuolių su galingomis meškerėmis ir meškeriotojų kantrybe…
Patiko sveikuolio Algimanto giminaičio Rimanto Olšausko paroda Mončio muziejuje. Apsilankėme Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje – žvilgtelėjome į tarpukario inteligento namus, labiau pažinome patį Joną Šliūpą (1861-1944), prieštaringą, įvairialypę ir bekompromisę asmenybę, veikusią Lietuvoje ir išeivijoje švietėjiškame, politiniame, diplomatijos kontekstuose. Prie to prisidėjo ir puiki gidė Justė, kuriai esame labai dėkingi už įtaigų ir nuoširdų pasakojimą.
Aplankyta Rimanto Dichavičiaus fotoparoda „Vardai, tapę mūsų laiko ženklais“ kalba pati už save. Apžiūrėjome keramikos parodą „Menas valgyti akimis“.
Vakare skubėjome į Palangos koncertų salę, kurioje vyko Estijos moterų draugijos koncertas „Per Marijos žemę“ – dovana poilsiautojams. Per 300 atlikėjų iš Estijos atliko puikią programą. Pasirodė ir atskiri chorai– stebėjomės Estijos dainininkų lygiu…
Šeštadienį dalyvavome Tarptautinio pučiamųjų muzikos festivalio koncertuose, nes jie vyko visur – gatvėse, skveruose, grožėjomės muzikantų paradu per miestą. Orkestrų pasirodymai ir jungtinis koncertas vyko Gintaro muziejaus šiaurinėje terasoje. Kai kurie dalyvavo „Subhira“ instrumentinės grupės iš Čilės koncerte.
Sekmadienio rytą po mankštos ir maudynių jūroje Jūratės ir Kastyčio skvere galėjome šokti su Joana Berteškiene, ką mielai darėme.
Važiuojant namo autobuse skambėjo dainos, švietė šypsenos, o geri prisiminimai lydės šiuo sudėtingu laikotarpiu mus dar ilgai.
Dėkojame „Šilagėlės“ vadovui Vytautui Gedminui, Astai V., Nijolei V. už kelionės organizavimą, Genutei ir Vidai – už dainas autobuse, o kultūringam vairuotojui Tomui Abraičiui –už saugią kelionę.
Nijolė Kvietkauskaitė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *