Indra kvantinei fizikai suteikė netradicinę formą

2021 metais pasaulio kvantinių technologijų ekspertai pagal Planko konstantos vertę (~4,14 ) Pasaulinės kvantinės dienos šventei pasirinko balandžio 14 dieną. Ir šiemet šią dieną įvairiais renginiais paminėjo 65 šalys, tarp jų – ir Lietuva.
Pasaulinės kvantinės dienos minėjimu siekiama supažindinti su kvantinio mokslo pasiekimais ir jų naudojimu technologijų srityje. Ta proga Lietuvoje buvo suplanuotas kvantinei fizikai populiarinti skirtų renginių ciklas: surengtos edukacinės paskaitos, specialios televizijos ir radijo laidos, mokslininkų vizitai į įvairius Lietuvos miestus, mokslo bei meno konkursas.
Jiezno gimnazijos mokiniai taip pat dalyvavo šventėje: klausėsi paskaitos apie kvantinę fiziką, o Indra Jančauskaitė, II gimnazijos klasės mokinė, paskatinta fizikos mokytojos Vilmos Mekionytės ir padrąsinta dailės mokytojos Audronės Jusienės, dalyvavo meno konkurse.
Piešinys „Albertas Einšteinas“ buvo eksponuojamas parodoje „Kvantinė fizika mene “. Iš 200 darbų, kurie buvo pateikti kvantinio meno konkursui, į parodą buvo atrinkta tik 50!
Gegužės 20 d. Fizikinių ir technologijos mokslų centre (FTMC) vyko meninių darbų parodos, skirtos Pasaulinei kvantinei dienai, iškilmingas atidarymas. Indra dalyvavo parodos atidarymo renginyje ir sulaukė daug dėmesio bei pagyrų iš Maženos Macoit-Sinkevičienės, Pasaulinės kvantinės dienos LT ambasadorės bei televizijos laidos „Mokslo sriuba“ vedėjos. Ambasadorė jaunajai kūrėjai įteikė padėką už puikų meninį darbą bei atminimo dovanas. Indros darbas pelnė ir daug renginio dalyvių simpatijų.
Šių metų Pasaulinė kvantinė diena buvo įsimintina Jiezno gimnazijai ir labai sėkminga Indrai Jančauskaitei, kuri kvantinei fizikai suteikė netradicinę ir įtraukiančią formą.
Vilma Mekionytė
Jiezno gimnazijos fizikos mokytoja metodininkė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *