Politikams nėra kada nuobodžiauti…

Gegužės 27 dienos Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdis, kaip jau tapo įprasta, buvo ilgas – jame apsvarstyti 43 sprendimų projektai, išklausyti Tarybos narių paklausimai, svečių pasisakymai ir informacijos. Tai – pakankamai didelis darbo krūvis ir patiems politikams, norint tinkamai pasirengti posėdžiui, įsigilinti į kiekvieno klausimo esmę.
*Posėdžio pradžioje paskelbtas pareiškimas apie demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ įregistravimą Taryboje. Frakcijos seniūnė – Loreta Jakinevičienė, pavaduotojas – Vaidotas Karvelis, narė – Aušra Deltuvienė.
*Tarybos nariai pritarė trijų Savivaldybės gyventojams svarbių įmonių – UAB „Prienų butų ūkis“, UAB „Prienų šilumos tinklai“ ir UAB „Prienų vandenys“ – 2021 m. veiklos ataskaitoms. Jas pristatę įmonių vadovai iš mero Alvydo Vaicekausko ir Tarybos narių sulaukė pagyrimo žodžių už gerą organizacinį darbą, įgyvendintus projektus, inovatyvias idėjas, įsiklausymą į vartotojų problemas, gyventojams palankių sprendimų paieškas.
Laikinai UAB „Prienų butų ūkis“ vadovaujantį direktorių Algį Valatką gyrė ir valdančiosios daugumos, ir Tarybos mažumos bei opozicijos atstovai. Pasak jų, bendrovės darbas akivaizdus, sutvarkytą miesto aplinką pastebi ir svečiai iš užsienio. Modernizuota dauguma daugiabučių namų, lanksčiai reaguojama į pastabas, įvesta elektroninė vartotojų aptarnavimo sistema. Kai kurie politikai apgailestavo dėl to, kad A.Valatkai teks palikti pareigas ir siūlė bendrovės vadovo organizacinius gebėjimus panaudoti jį skiriant rotacijos būdu vadovauti kitai įmonei.
Laikinasis UAB „Prienų šilumos tinklai“ direktorius Paulius Minajevas Tarybos nariams pristatė 2021 m. įgyvendintus projektus ir prioritetinius darbus. Jo teigimu, 2022 m. bus vykdomi šilumos trasų projektavimo ir tiesimo darbai (Birutės g. 9), teikiama paraiška Pramonės g. katilinės remontui, ketinama įsigyti kondensacinį ekonomaizerį. Bus rekonstruojama ir automatizuojama Balbieriškio biokatilinė, keičiamas šilumos trasos ruožas Jiezne. Iki liepos mėn. planuojama įdiegti savitarnos duomenų funkciją, tai palaipsniui leis atsisakyti popierinių sąskaitų ir jų išnešiojimo klientams. Iki metų pabaigos bus pilnai įdiegta automatizuota duomenų suvedimo sistema ir atsisakyta popierinių aktų.
P.Minajevo pastangos pritraukti investicijų, tvarkytis ūkiškai, mažinti sąnaudas neliko nepastebėtos, buvo domėtasi, kada jis taps nuolatiniu bendrovės vadovu. Administracijos direktorės Jūratės Zailskienės teigimu, bendrovės valdyba yra patvirtinusi tvarką, pagal kurią bus skelbiamas konkursas, ir antrame ketvirtyje vadovas galimai bus patvirtintas.
UAB „Prienų vandenys“ direktorių Rimantą Ignatavičių meras pagyrė už teisingą požiūrį į darbą, paslaugų gyventojams kokybės gerinimą. Jam vadovaujant įmonėje įvyko nemažai teigiamų pokyčių. Internetinėje svetainėje sukurta gyventojų savitarna, pasiūlyta ir kitų lanksčių būdų gyventojams atsiskaityti už paslaugas. Pritraukta 117 naujų vartotojų, gyventojai motyvuojami jungtis prie centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tinklų, renovuojamos ir tiesiamos naujos trasos, pateiktos paraiškos ES fondų finansavimui. Per šešerius metus planuojama pakeisti gyventojų naudojamus vandens apskaitos prietaisus į tikslesnius.
*Po diskusijų Tarybos nariai pritarė Prieniečio kortelės įvedimui. Vardinė kortelė Prienų rajone deklaravusiems gyvenamąją vietą prieniečiams suteiktų nuolaidas naudojantis vietos verslininkų teikiamoms (taip pat ir viešosioms) paslaugoms bei perkant prekes. Ginčo objektu tapo šios kortelės teikiama nauda patiems verslininkams, pasiūlyta pamąstyti ir apie panašios kortelės, kuri būtų skirta miesto svečiams, įsteigimą. Prienų TVIC direktorės Viktorijos Strampickaitės teigimu, apklausti vietos verslininkai palankiai atsiliepė apie šios kortelės įvedimą ir mano, kad ji suteiks progą pasireklamuoti. Tarybos narys Audrius Narvydas kiek skeptiškai įvertino Prieniečio kortelę, sakydamas, kad žmonėms galbūt ir reikia „duonos ir žaidimų“. Jis pasigedo ir pačios kortelės pavyzdžio – jos vizualizacija nebuvo pateikta, aiškinant, kad kortelės koncepcija dar tik kuriama.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *