Ką naudinga žinoti apie populiariausius, skirtingus dviračių tipus?

Prieš 100 metų, dviračiai buvo tik vieno, paprasto tipo, sudaryti iš rėmo, dviejų ratų, siaurų padangų, paprastų stabdžių, balnelio ir vairo. Tačiau, laikai pasikeitė, kartu pakeisdami ir dviračių rinką. Per vieną amžių, dviračių tipų ir rūšių smarkiai padaugėjo. Dabar galima rasti ne tik skirtingus dviračių tipus, bet ir jų detales: diskinius stabdžius, skirtingų tipų padangas, sulankstomus rėmus, net amortizatorius bei daugybę kitų detalių. Vis modernėjančios, tobulėjančios technologijos lėmė tai, kad šiomis dienomis galime rasti skirtingų tipų dviračių, kurie suteikia visai skirtingas važiavimo patirtis ir yra skirti skirtingoms paskirtims, tikslams pasiekti. Šiame straipsnyje aptarsime kelis, populiariausius, skirtingus dviračių tipus ir tai, ką apie juos naudinga žinoti.

Plentiniai dviračiai – greičiui

Lengvas rėmas, siauros padangos – štai kas geriausiai apibūdina plentinius dviračius. Geriausi plentiniai dviračiai yra skirti greitam važiavimui, ilgoms, asfaltuotoms trasoms. Jie sukurti taip, kad būtų aerodinamiški, efektyvūs ir turi siauras padangas, kurios yra skirtos važiuoti asfaltuota, lygia danga. Tai vienas iš greičiausių dviračių tipų ir puikiai tinka tiems, kurie ieško greičio, našumo, tačiau, nori turėti lengvą, nesunkų dviratį. Dauguma plentinių dviračių modelių turi diskinius stabdžius, kurie garantuoja saugesnį ir efektyvesnį stabdymą. Nenuostabu, kad dėl didelio greičio ir našumo, plentinius dviračius, dažniausiai, renkasi būtent sportininkai, dviračių sporto profesionalai, jie yra naudojami lenktynėms ir turnyrams.

Kalnų dviračiai – važiavimui bekelėmis

Tai dviračiai, kurie yra skirti važinėjimui tikromis, sudėtingomis bekelėmis. Kalnų dviračiai puikiai susidoroja su įvairiausiosmis trasomis, kalnais ir nuokalnėmis. Jie turi plačias ir plokščias vairo rankenas, kurios padės išlaikyti statesnę sėdėseną, lyginant su kitų tipų dviračiais. Negana to, tokio tipo vairas leidžia efektyviau valdyti dviratį posūkiuose. Tačiau, dažnu atveju, beveik visi kalnų dviračių modeliai yra labai sunkūs. Vis dėlto, plačios ir dygliuotos, ryškų protektorių turinčios padangos leidžia kalnų dviračiams puikiai atlaikyti įvairiausią kelio dangą: purvą, medžių šaknis, akmenis ir net leidžia atlikti šuolius. Tiesa, naudinga paminėti, kad kalnų dviračiai yra našūs ir efektyvūs už miesto, bekelėse, tačiau, standartinėje trasoje su jais važiuoti gali būti tikrai nelengva. Sunkus rėmas neleis įvažiuoti į stačius, asfaltuotus kalnus, kadangi, kalnų dviračiai yra skirti važinėti ant palaidos kelio dangos.

Miesto dviračiai – patogiam važiavimui nuo taško A iki taško B

Miesto dviračiai – dviračių tipas, puikiai tinkantis važiavimui mieste ir suteikiantis puikų susisiekimą nuo taško A iki taško B. Tai universalus dviračių tipas, skirtas važiavimui mieste, asfaltuotoms ir puikios kokybės kelio dangomis. Jie netinka važiavimui užmiestyje, bekelėmis, yra gana lengvi ir greiti. Jie yra sukurti patogumui, turi gana plokščią, bet išlenktą vairą, kuris suteikia statmeną važiavimo poziciją. Vieni miesto dviračiai gali leisti važiuoti tik su vienu greičiu arba pavara, kiti – suteikia platesnį ir didesnį pavarų pasirinkimą. Dauguma miesto dviračių modelių turi purvasaugius, žibintus, krepšius – todėl, suteikia ne tik saugumą, bet ir garantuoja patogumą, leidžia su savimi pasiimti daugiau daiktų. Jei nenorite automobilio, tačiau, siekiate lengvo ir greito susisiekimo mieste – miesto dviratis bus puiki investicija.

Turistiniai dviračiai – išvykoms ir intensyvioms kelionėms

Turistiniai dviračiai yra kažkas tarp plentinio ir kalnų dviračio, kadangi, pasižymi abiejų tipų dizainų ypatybėmis. Šio tipo dviračiai turi plentinio dviračio rėmą, kuris pasižymi lengvumu, greitumu ir patvarumu. Prie turistinių dviračių lengva pritvirtinti krepšius, kelioninę mantą. Dažniausiai, šio tipo dviračiai turi diskinius stabdžius, patvarias padangas, kurios tinka tiek važiavimui asfaltui, tiek bekele. Tai universalūs ir praktiški dviračiai, kurie puikiai tinka dviračių žygiams, kelionėms ir išvykoms.

Hibridiniai dviračiai – universalūs ir praktiški dviračiai

Hibridiniai dviračiai, kaip ir nurodo jų pavadinimas, yra įvairių, skirtingų dviračių tipų mišinys. Jie turi ir plentinių, ir kalnų bei turistinių dviračių savybių bei ypatybių ir yra skirti standartiniam važinėjimui. Hibridiniai dviračiai puikiai tinka tiek asfaltuotai kelio dangai, tiek važiavimui bekelėmis. Jei turi plokščias rankenas, diskinius stabdžius ir plačias padangas, kurios leidžia važiuoti tiek miesto gatvėmis, tiek purvinais takeliais. Dažniausiai, hibridinių modelių dviračiai yra patogūs ir garantuoja komfortą važiuojant.

Įvairių tipų dviračiai bei platus jų asortimentas, už draugišką kainą – varle.lt svetainėje. Išsirinkite sau tinkamą ir mėgaukitės smagiomis, aktyviomis važiavimo patirtimis.

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *