„Šeimų šventė – 2022“ Išlaužo pagrindinėje mokykloje

Lietingas oras nesutrukdė Išlaužo mokyklos bendruomenės nariams susirinkus į Šeimų dienos šventę, vykusią gegužės 14 dieną.
Šventės programa buvo išskirtinė savo veiklų įvairove: „Literatūrinė pievelė“, estafetės, paplūdimio tinklinis, etno pramogos, mokinių mamų iš Ukrainos vaišės, tėvelių saldus stalas, koncertas.
  Mokyklos bibliotekos ir pirmaklasių parengtame „Literatūrinės pievos“ projekte buvo pristatyti knygų vaikams personažai, skaitomos pasakos, demonstruojamas kinas. Skaitymo pievoje pramogavo ir ikimokyklinukai. Sukviesti mažieji klausėsi vaikų ir suaugusiųjų skaitomų pasakų.
Norint patekti į kiną „Mano šeima 2022“, kurį kūrė pirmokai ir ketvirtokai, reikėjo iš platintojų įsigyti bilietus. Nebylųjį „kiną“ demonstravo patys vaikai. Mažieji šventės dalyviai susipažino su bendraklasių šeimomis: tėvais, broliais, sesėmis.
Linksmosiose estafetėse aktyviai dalyvavo ikimokyklinukai ir pradinukai bei jų tėveliai. Vaikai džiaugėsi piešdami netradicinėmis priemonėmis, iš gamtinių medžiagų kurdami šeimos portretą, pūsdami muilo burbulus bei rinkdami lietaus lašus – saldainius.
Ypač didelio šventės dalyvių susidomėjimo sulaukė etno pramogos ir paplūdimio tinklinis. Žaisdami senuosius lietuvių žaidimus, mėtydami iš vytelių padarytus žiedus ant lazdų, mokiniai ir tėveliai ugdėsi taiklumą. Rankų miklumą ir greitį išbandė sukdami virveles ant lazdelių. Jiems prireikė akylumo, žaidžiant Išlaužui ypač aktualų „Meškeriotojo“ žaidimą.
Vyresnieji šventės dalyviai, susibūrę į penkias komandas, žaidė paplūdimio tinklinį. Pralaimėjusiųjų jame nebuvo.
Nieko nebuvo skaniau kaip ukrainietiški barščiai ir mokinių tėvelių parūpinti saldumynai!
Tradicinę „Šeimų šventės – 2022“ pabaigą apvainikavo koncertas.
Birtutė Klimčiauskienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *