„Jausmų sala“ vėl sugrįžo su aktualiomis spektaklių temomis

Gegužės 14 ir 15 dienomis Birštone organizuotas vaikų ir jaunimo teatrų festivalis „Jausmų sala“ yra lauktas įvykis ir jauniesiems aktoriams, ir režisieriams, ir, tikėtina, žiūrovams. O pasirinkimas, kur dalyvauti, ką pažiūrėti ir ko pasiklausyti, tikrai buvo platus – įvairių žanrų spektakliai, kūrybinės dirbtuvės su aktoriumi Arnu Ašmonu, dailininko Vido Radzevičiaus vedama grafikos laboratorija, kompozitoriaus ir muzikanto Remigijaus Rančio muzikinė programa. Festivalio dalyviams ir žiūrovams koncertavo Birštono jaunimo grupė „Stotis“ bei Birštono KC vokalinė studija „Crazy“.

Jau 30-metį minintis Skapiškio vaikų ir jaunimo teatras „Ku–kū“ Nemajūnų dienos centre susirinkusius žiūrovus sužavėjo autentiškumu, nuoširdumu ir gera nuotaika.

Birštono kultūros centro scenoje savo spektaklius pristatė teatro studija „Remarka“ iš Molėtų, Suvalkų lietuvių teatras „Sūduva“, Tauragės meno mokyklos „Pilies teatras“, Kauno valstybinis lėlių teatras, Utenos vaikų lėlių teatras „Skruzdėlytė“. Kolektyvai į sceną perkėlė ir lietuvių autorių dramas, ir užsienio rašytojų kūrinius bei pasakas.
Ne pirmus metus festivalis reklamuojamas ir Nemajūnuose, su kultūrine misija pas Dienos centre susirinkusias šeimas buvo nuvykęs Kupiškio kultūros centro Skapiškio vaikų ir jaunimo teatras „Ku-kū“. Jo spektaklis „O, kalnas!…“ išskirtinis, sukurtas pagal knygą „Kupiškio krašto archeologinės ir mitologinės vertybės“.
Birštono kultūros centro jaunimo teatro studija „EžYYs“ festivalyje parodė naujausią savo spektaklį, sukurtą pagal bulgarų autoriaus I.Radojevo kūrinį „Mocartas“. Pasak režisieriaus Rimanto Jacunsko, jame vaidinę vyresniųjų klasių moksleiviai išradingai atskleidė pagrindinę kūrinio mintį – reikia tikėti jauno žmogaus galimybėmis ir leisti jam augintis sparnus. Spektaklio premjera šiemet buvo parodyta Kretingoje vykusiame XXI tarptautiniame jaunimo teatrų festivalyje-kūrybinėje laboratorijoje „Atžalyno scena“ ir sulaukė palankių kolegų įvertinimų.
Įdomūs šiųmečiai spektakliai, aktualios jų temos tikrai nenuvylė tų, kurie atėjo. Festivalio organizatorius R.Jacunskas apgailestauja, kad po pandemijos suvaržymų žiūrovų susirinko ne tiek gausiai, kiek norėta, jo teigimu, priverstinė socialinė izoliacija tarsi „nubraukė“ daugelio metų įdirbį, todėl žiūrovus teks jaukintis iš naujo.
„Birštono versmių“ informacija

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=laikrastisgyvenimas&set=a.2785784348395793

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *