„Jausmų karusėlė“ bibliotekoje!

Gegužės 18 dieną Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje bei Pakuonio bibliotekoje veikė nuotaikinga „Jausmų karuselė“, o joje smagiai sukosi Prienų ,,Ąžuolo“ progimnazijos Ašmintos daugiafunkcio centro mokiniai bei Pakuonio pagrindinės mokyklos ikimokyklinukai.
Tądien bibliotekose vaikai susitiko su „Jausmų karuselių“ kūrėja, rašytoja Edita Kazakevičiene, kuri pristatė savo knygą „Jausmų karuselė: ar pažįsti jausmus?“ bei vedė literatūrines dirbtuves, kurių metu mokiniai gamino jausmų išraiškų veidukus. Kadangi emocijos nepastovios ir per dieną keičiasi daugybę kartų, vaikų gamintuose veidukuose taip pat jų buvo įvairių – ir piktai susiraukusių antakių, ir nusvirusių burnų, bet buvo ir pasirodančių šypsenų. Tai puiki metodinė priemonė, kurią vaikai toliau galės naudoti klasėje ar namuose. Vaikai stebėjo savo nuotaiką prieš ir po užsiėmimo. Ir nors visų nuotaika ir taip buvo puiki, po užsiėmimo vaikai jautėsi žaismingesni, linksmesni.
„Jausmų karuselė: ar pažįsti jausmus?“ – tai eiliuota edukacinė knygelė, kuri kviečia šuoliuoti smagiu ritmu ir pažinti šešis pagrindinius jausmus: pavydą, liūdesį, džiaugsmą, baimę, pyktį, meilę. Anot knygos autorės Editos Kazakevičienės, visus jausmus jausti yra natūralu, tačiau juk kartais tampa taip sunku!.. Todėl knygelėje aiškiai ir žaismingai pateikiami patarimai mažiesiems, ką su tais jausmais daryti: kaip įveikti liūdesį ar baimę arba kaip padauginti džiaugsmą. Skaitant lavinamas emocinis intelektas, mokomasi pozityviai susidoroti su stipriomis emocijomis, jausmais, lavinamas rimo ir ritmo pojūtį, knygelė kartoninė, užapvalintais kampais ir saugi mažyliams. Nors skirta 3–5 vaikams, tačiau šioje „jausmų karuselėje“ patiks suktis ir šiek tiek vyresniems, dar besimokantiems skaityti. Knygą skaitantys sako, jog tai tarsi jausmų pasaka, o švelnūs, šilto kolorito paveikslėliai traukia akį. Taigi, kviečiame skaityti!
O autorė – Edita Kazakevičienė – labai mėgsta skaityti, ypač tas knygas, kuriose gausu paveikslėlių. Su vaikais dažnai kepa namines bandeles. Pačios skaniausios – su daug daug cinamono. Ji taip pat yra tinklaraščio šeimai „Profesionali mama“ autorė. Rašytoja sąmoningai ir su meile pasirinko atsiduoti motinystei, augti ir mokytis kartu su vaikais, todėl puikiai pažįsta mažųjų pasaulį, emocijas ir žino, kaip padėti su jomis susidoroti. Šią patirtį sudėjo į savo pirmąją knygą vaikams „Jausmų karuselė“. Netrukus skaitytojus pasieks nauja Editos Kazakevičienės knyga „Gandras su parašiutu“, kurios eiliuota istorija vaikus ir jų tėvus skatins susimąstyti apie tai, kaip patys savo veiksmais galime padėti gamtai.
Susitikimas su rašytoja Edita Kazakevičiene organizuojamas įgyvendinant projektą „Literatūrinės dirbtuvės. Laisvai, linksmai ir kūrybingai“. Projektą vykdo Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius, iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Prienų rajono savivaldybė.
Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

.

.

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *