Naujosios Ūtos seniūnijos gyventojams rūpi ne tik keliai

Mums rūpi

Gegužės 10 d. Prienų rajono savivaldybės vadovai, Tarybos nariai, administracijos darbuotojai lankėsi Naujojoje Ūtoje, kur susitiko su seniūnaičiais, bendruomenių pirmininkais, gyventojais, išklausė jų problemas ir lūkesčius, pasidalijo aktualiausia informacija.

Naujosios Ūtos seniūnas Algis Aliukevičius.

Susitikimo su gyventojais metu ataskaitą už 2021 m. pristatė Naujosios Ūtos seniūnas Algis Aliukevičius. Anot jo, pagrindiniai seniūnijos darbai ir iššūkiai ataskaitiniais metais – COVID-19 pandemija, naujų vandentiekio tinklų techninio projekto rengimas ir naujų vandentiekio tinklų įrengimo pradžia. Seniūno teigimu, nemažai rūpesčių kėlė ir gausus sniegas sausio–vasario mėnesiais, kuris dar labiau pablogino vietinės reikšmės kelių būklę. Tai, jog ši žiema buvo itin nepalanki ir dar labiau subjaurojo kelius, pripažino ir Savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas. Jo teigimu, prasta kelių būklė – tai viena didžiausių problemų visoje savivaldybėje, o, išaugus kainoms, tai tapo dar didesniu iššūkiu. Savivaldybės vadovas taip pat pristatė naują tvarką, pagal kurią kelių tvarkymo prioritetas bus teikiamas, atsižvelgiant į gyventojų skaičių 100 metrų aplink esančias lankytinas vietas ir kitus kriterijus.
Patiems gyventojams bene labiausiai rūpėjo sveikatos priežiūros klausimai. Gyventojai sunerimo, jog, Medicinos punktui netekus felčerės, kuri, naujaūtiškių žiniomis, netrukus ketina išeiti iš darbo, bus uždarytas ir pats punktas. Tačiau seniūnas ramina gyventojus, jog Medicinos punktas Naujojoje Ūtoje veiks. Anot A. Aliukevičiaus, planuojama, kad gydytojas dirbs ir Strielčiuose, ir N. Ūtoje, todėl šiek tiek keisis darbo specifika ir darbo laikas. Šiuo metu numatoma, jog N. Ūtoje gydytojas dirbs pirmadieniais ir trečiadieniais bei kas antrą penktadienį.
Gausiai susirinkę žmonės taip pat teiravosi, ar dėl sveikatos įstaigų pertvarkos nebus uždaryta ligoninė. Anot mero, Prienų ligoninė yra tvarkinga, joje nėra nuostolingų skyrių, todėl bent jau kol kas pertvarka Prienų neturėtų paliesti. Naudodamasis proga A. Vaicekauskas skatino gyventojus naudotis profilaktinėmis programomis, mat, savivaldybės duomenimis, būtent N. Ūtos gyventojų susidomėjimas nemokamai atliekamais tyrimais labai mažas.
Susitikimo su seniūnaičiais, bendruomenių pirmininkais ir įstaigų vadovais metu diskutuota ir apie susisiekimą su rajono centru. N. Ūtos bendruomenė norėtų, jog autobusas važiuotų ne tik 15 val., bet ir vakare apie 18 val., kad suaugusiems būtų patogu grįžti iš darbo, o vaikams iš popamokinių veiklų. Anot A. Vaicekausko, papildomą reisą galima padaryti, jeigu juo tikrai bus važiuojančių gyventojų, todėl seniūnaičiai turi labai gerai suskaičiuoti žmones, kurie naudotųsi viešuoju transportu po darbo. „Autobusai tikrai važiuotų į kiekvieną kaimą, jei būtų keleivių, tačiau jų nėra ir mes neturime galimybės leisti tuščių autobusų bei už juos mokėti“, – sakė savivaldybės vadovas.

Į ataskaitinį susirinkimą atvykusius svečius dainomis pasitiko vokalinis ansamblis „Serbenta“.

Savivaldybės atstovai bendruomenei pasiūlė sprendimą – paleisti bandomąjį papildomą reisą ir pažiūrėti, kiek šis maršrutas reikalingas patiems gyventojams.
Susitikime aptartos ne tik problemos… Administracijos direktorė Jūratė Zailskienė pasidžiaugė, jog Prienų rajone auga gyventojų skaičius. Šie rodikliai buvo matomi ir seniūno ataskaitoje, kurioje demografiniai duomenys rodo, jog šių metų pradžioje N. Ūtos seniūnijoje gyvenamąją vietą buvo deklaravę 896 gyventojai. Tai 8 gyventojais daugiau nei 2021 m. pradžioje.
Praėjusiais metais N. Ūtoje gimė 8 vaikai (2020 m. – 2), mirė 13 gyventojų (2020 m. – 25). Atvykusiųjų ir išvykusių skaičius taip pat išaugo – registruota gyvenamosios vietos atvykimo deklaracijos – 48 (2020 m. – 36), išvykimo – 8 (2020 m. – 4).
Seniūnas taip pat pristatė ir būsimus 2022 m. darbus. Šiais metais N. Ūtoje numatoma: vandetiekio tinklų įrengimo N. Ūtos gyvenvientėje pabaiga, Ąžuolų g. Dūmiškio sodų bendrijoje asfaltavimas, N. Ūtos kapinių naujų vartų ir vartelių įrengimas bei vandentiekio įvedimas kapinėse.
Susitikimo pabaigoje, Tarybos nariui Cezarui Pacevičiui, priminus apie įsigaliojusią prievolę įregistruoti vandens gręžinius, gyventojai domėjosi, ar tai padarius, reikės mokėti už vandenį. Tačiau, anot C. Pacevičiaus, kol kas toks mokestis nenumatytas.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Tai, kas išaugina.... Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *