Lietuvos aviacijos veteranai varžėsi Pociūnuose

A. Jonušas didžiąją taurę įteikia komandai nugalėtojai: A. Šiožiniui, V. Šliumbai, G. Nekrašiui.

Šiemet pirmieji sklandymo sezoną Pociūnuose pradėjo Lietuvos aviacijos veteranai. Čia vyko respublikinės varžybos, skirtos Aleksandro Jonušo taurei laimėti.
Pasiilgę skrydžių ir bendravimo gegužės 4 dieną iš Alytaus, Akmenės, Biržų, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Šilutės, Vilniaus sulėkė daugiau kaip pusšimtis senjorų, varžyboms užsiregistravo 45. Susirinkusius sveikino, sėkmės ore ir žemėje linkėjo Lietuvos aeroklubo (LAK) prezidentas Arūnas Gražulis, Lietuvos aviacijos veteranų sąjungos (LAVS) prezidentas Alfredas Lankauskas, Kauno apskrities aviacijos sklandymo (KAASK) klubo direktorius Mindaugas Žaliukas.

Varžybų čempionas L. Baliukonis.

Po varžybų atidarymo visi išskubėjo į startą, kuriame jau laukė paruošti trys dviviečiai sklandytuvai „Blanik“. Į padangę senjorai kilo su saugos pilotais: Marium Sargevičium, Arnu Čeponiu, Titu Jovaiša, Povilu Velička. Sklandytuvus lėktuvais kėlė lakūnai Olegas Travkinas ir Eduardas Gramštas. Varžybų dalyvių tikslas buvo pakilus į 300 m aukštį ir atsikabinus nuo lėktuvo, kuo tiksliau nusileisti, tai yra ratuku žemę paliesti prie pažymėtos linijos.
Su užduotimi susidoroti geriausiai sekėsi alytiškiui Lymantui, Baliukoniui, panevėžiečiui Donatui Povilioniui ir vilniečiui Sauliui Burneikai. Tarp komandų čempionės vardą ir didžiąją taurę iškovojo buvusios Prienų eksperimentinės sportinės aviacijos gamyklos lakūnai bandytojai: Gintautas Nekrašius, Vytautas Šliumba ir Algirdas Šiožinys, susibūrę į komandą ESAG.

St. Jonušienė, T. Jovaiša, A. Jonušas, A. Lankauskas.

Antra liko Vilniaus komanda (S. Burneika, Algimantas Miklaševičius, Edvinas Polinauskas), trečia – Šilutės ( Juozas Aleknavičius, Jonas Noreika, Vidas Šarmavičius). Nugalėtojus sveikino ir taures įteikė LAVS prezidentas A. Lankauskas, Aleksandro Jonušo sūnus Algimantas, žmona Stefanija, provaikaitis Titas Jovaiša.
Aleksandras Jonušas (1935-2018) vienas iš Pociūnų aerodromo įkūrėjų, lakūnas, sklandytojas, ilgametis Kauno aviacijos sporto klubo vadovas, plastikinio sklandytuvo BK-7 „Lietuva“ bandytojas, gamyklos „Sportinės aviacijos direktorius)

Aviacijos veteranus sveikino KAASK direktorius M. Žaliukas, LAVS prezidentas A. Lankauskas, LAK prezidentas A. Gražulis.

Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *