Kviečia „Individualistų“ paroda

Birštono gamtos ir miesto vaizdiniai – neabejotinai tinkama vieta kūrybiniams ieškojimams ir atradimams. Visą savaitę Birštono sanatorijos „Versmė“ patalpose buvo susibūrę garsūs Lietuvos dailininkų sąjungos tapytojų grupės „Individualistai“ nariai.
Šiais metais plenere dalyvauja 6 tapytojai: Linas Gelumbauskas, Arvydas Kašauskas, Juozas Pranckevičius, Pranas Gudaitis, Gražina Vitartaitė, Svajūnas Armonas. Dailininkai visą savaitę tapė ir gegužės 8 d. savo darbus pristatė Birštono kultūros centre atidarytoje plenero dalyvių tapybos darbų parodoje.
Pakalbinus kiekvieną iš šių kūrėjų, išsyk tapo aišku – juos visus vienija menininko talento „dovana“, meilė menui, ryškios kūrybinės idėjos. Paklausti, ką dažniausiai tapo, tapytojų grupės nariai nebuvo vieningi. Apie kiekvieno iš jų skirtingumą byloja jų grupės pavadinimas. Vieni iš jų tapo abstrakcijas, gamtos peizažus, kiti – urbanistikos ir

Parodoje eksponuojamas ir praėjusiais metais mirusio šios grupės nario Aleksandro Vozbino paveikslas „Kurortinis romanas“ Birštone nutapytas 2015 metais. Paveikslas iš asmeninės fotomenininkės Lilijos Valatkienės kolekcijos.

architektūros elementus, dar kiti – formas, žmonių portretus. Žingeidumas – neatsiejamas talentingo žmogaus charakterio bruožas. Grupės nariai ne tik aktyviai dalyvauja pleneruose, kūrybinėse išvykose, parodose Lietuvoje, bet įkvėpimo ir meninių idėjų ieško įvairiose šalyse, tarptautinėse parodose.
Pasisveikinti su „Individualistais“ ir žvilgtelėti į dar dažais kvepiančius tapybos darbus į „Versmę“ buvo užsukusi ir Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė bei Kultūros centro vadovas Zigmas Vileikis, kurio iniciatyva ši graži bendrystė tęsiasi jau nuo 2009 m. Čia, „Versmėje“, plenero dalyviai mielai priėmė ir jaunuosius kurorto kūrėjus iš Birštono meno mokyklos, drauge su jais improvizavo.
Vieno iš „Individualistų“ narių – dailininko Arvydo Kašausko tapybos paroda – šiuo metu eksponuojama „Eglės sanatorijos“ patalpose. Autorius beveik kasmet surengia arba dalyvauja ne mažiau kaip 20 autorinių ir jungtinių parodų Lietuvoje, Lenkijoje, Latvijoje, Italijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, kitur.
Paroda Birštono kultūros centre veiks iki gegužės 30 d. Kviečiame apsilankyti ir dovanoti sau gaivių emocijų pliūpsnį!

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *