Tarp olimpiados laimėtojų – ir jiezniškė Ieva Kimbirauskaitė

2022 m. balandžio 29 dieną įvyko IV Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiados šalies etapas. Jame rungėsi 60 moksleivių – regioninio Olimpiados etapo nugalėtojų. Jie demonstravo savo žinias apie Lietuvos etnografinių regionų tradicinę muziką, tautinį drabužį, tarmes ir patarmes, kulinarinį paveldą ir kitas tradicijas bei pristatė savo etnokultūrines veiklas.
Gegužės 3 dieną paskelbti Olimpiados laimėtojai. Tarp jų – ir 5–6 klasių amžiaus grupėje  II vietą pelniusi IEVA KIMBIRAUSKAITĖ iš Jiezno gimnazijos (mokytoja Nijolė Kuliešienė).
Etninės kultūros olimpiada organizuojama nuo 2018 metų. Olimpiados organizatoriai – Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Etninės kultūros globos taryba ir Lietuvos etninės kultūros ugdytojų sąjunga.
Olimpiados tikslas – ugdyti brandžią, visapusiškai išprususią, tautiškai ir pilietiškai susivokusią asmenybę, gebančią puoselėti, saugoti, išreikšti ir perduoti kitiems prigimtines (etnines) ir pasaulio kultūrų vertybes. 
Etninės kultūros globos tarybos informacija

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *