Gidų mokymai artėja prie pabaigos

VšĮ „Baltijos gidas“ vykdo projektą „Darbingų neaktyvių gyventojų neformalus profesinis švietimas užtikrinant ekskursijų vadovų trūkumą Prienų mieste“. Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

Nuo 2021 metų spalio mokslus „kremta“ antra grupė, kurioje mokosi 12 būsimų gidų. Grupės skaičius visų kursų metu nuolat keitėsi, nes kai kurie pasimokę suprato, kad ši profesija skirta ne jiems.
Visiems kursų dalyviams tenka išklausyti 170 valandų teoriją. Svarbiausi ir sunkiausi dalykai geografija, istorija, architektūra, kalbos kultūra, ekskursijų vedimo metodika. Paskaitų metu ne tik sužinoma nauja informacija, bet pakartojami jau žinomi dalykai, kurie padeda išmokti parengti ekskursijos planą, surinkti reikalingą informaciją planuojamai kelionei. Kursų dalyviai ne tik laiko egzaminus, pristato savo paruoštus darbus apie istorinius objektus, bet ir mokosi bendrauti su turistais, stebėdami nufilmuotus mokomuosius pavyzdžius.
Antroji grupė dėl COVID-19 pandemijos mokėsi nuotoliniu būdu, tačiau pasibaigus karantinui susitiko gyvai. Kursų dalyviai paskutinėse paskaitose pasirinko baigiamojo egzamino temas, dalyvavo mokymuose Prienų krašto muziejuje. Atskirų temų pristatymas muziejuje buvo tarsi repeticija artėjančiam pagrindiniam egzaminui. Pristatant atskiras temas, muziejuje reikėjo surasti savo gautos temos svarbiausią akcentą, kuris sudomintų turistą pasakojimo metu. Atrodytų, kad pakanka bendravimo su žmonėmis darbuose, gatvėje, renginiuose, tačiau pasakoti istorijas, kurias ką tik perskaitei ir nesi užtikrintas savo žiniomis, yra sudėtinga. Kursų dalyviams pristatant temas kartais drebėjo balsas, jautėsi neužtikrintumas savo pasakojimu arba buvo sunku atrinkti svarbiausią informaciją. Po pristatymo kiekvienas dalyvis galėjo įvertinti savo ir kolegų pasakojimus.
Kursų dalyviai aktyviai dalyvavo sodinant japonišką vyšnią naujame sakurų parke. Ši sakura primins apie Prienų krašte esančius gidus.
Po aštuonių mėnesių intensyvių mokslų kursų dalyviams liko pagrindinis egzaminas – vesti ekskursiją. Ekskursija vyks Prienų mieste. Bus pristatoma miesto istorija ir svarbiausi objektai.
Ekskursijoje gali dalyvauti visi norintys prieniečiai ir miesto svečiai. Kadangi ekskursijos maršrutas vyks per visą Prienų miestą, yra galimybė prisijungti bet kurioje vietoje.
Šią pirmąją ekskursiją gidai skiria Prienų miesto įkūrimo 520-osioms metinėms paminėti.
Ekskursijos pradžia – gegužės 7 dieną, 10 valandą. Renkamės „Revuonos“ viešbučio kieme (Kranto g. 8).
Jūsų dalyvavimas ekskursijoje padrąsins naujus gidus, o jūs turėsite galimybę daugiau sužinoti apie miestą, kuriame gyvenate.
Ramutė Milušauskienė

 

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *