Aerobinės gimnastikos varžybose – per 500 jaunųjų sportininkų

Prienų rajone su vaikais dirbančios aerobinės gimnastikos trenerės (iš kairės) D.Macijauskienė, G.Vaitauskienė ir K.Mickevičiūtė.

Balandžio 24 dieną Prienų sporto arenoje surengtos Aerobinės gimnastikos varžybos Prienų taurei laimėti. Jų organizatoriai – Prienų rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centras, aerobinės gimnastikos klubas „Giedra“ bei sporto ir sveikatingumo klubas „Veiva“ (Veiveriai).

Kaip pasakojo klubų „Giedra“ ir „Veiva“ vadovės Giedrė Vaitauskienė ir Daiva Macijauskienė, pradžioje jos planavo surengti rajonines varžybas, kuriose galėtų debiutuoti pradedantieji, tačiau, pasikvietus svečių, netikėtai į atviras Prienų taurės varžybas susirinko per 500 aerobinės gimnastikos dalyvių iš visos Lietuvos – Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Visagino, Kauno rajono, Kulautuvos, Molėtų, Lazdijų, Jonavos.
Nuo ryto iki pat vėlyvo vakaro jaunieji sportininkai varžėsi vaikų, jaunučių, jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų amžiaus grupėse, stebint komisijai, atliko vienetų, mišrių porų, trejetų, grupinius pratimus.
– Varžybos buvo skirtos pradedantiesiems jauniesiems sportininkams, todėl ypač jaudinosi mažieji gimnastai, kurie pirmąkart pasirodė publikai. Matėme ir vaikų bei jų artimųjų jaudulio, daug pirmą kartą patirto džiaugsmo po starto, buvo ir nusivylimų, ašaryčių, – sakė klubo „Giedra“ vadovė ir trenerė G.Vaitauskienė, pridurdama, kad šios emocijos neišvengiamos kelyje į sportinį meistriškumą.
Lietuvos aerobikos federacija vienija per 30 klubų. Trenerė pasidžiaugė, kad aerobinė gimnastika Prienų rajone populiarėja: veikia jau trys aerobinės gimnastikos klubai, šiose varžybose jiems atstovavo daugiau nei 60 vaikų, nemažai jų laimėjo prizines vietas.
Varžybų dalyvius pasveikino Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas. Už sportinį atkaklumą visiems dalyviams buvo įteiktos rėmėjų dovanėlės, o prizininkai ir nugalėtojai apdovanoti taurėmis ir dovanomis. 

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *