Pristatė vaikų darbų parodą, prisiminė Atvelykio tradicijas

Pirmąjį sekmadienį po Velykų Birštono parapijos Carito namuose tradiciškai švenčiamas Atvelykis, kuriame didžiausias dėmesys skiriamas vaikams – jie mokosi dažyti kiaušinius, ridena margučius, žaidžia įvairius žaidimus.
Birštono meno mokyklos Dizaino studijos vadovė Vilma Krasauskienė pasakojo, kad Vaikų Velykėlės kurorto mažiesiems organizuojamos nuo 2004 metų. Šiemet tradiciškai surengta lopšelio-darželio „Vyturėlis“ ugdytinių ir Birštono gimnazijos pradinukų Velykinių darbelių, atliktų įvairiomis technikomis, paroda, kuria turėjo progos pasidžiaugti ir šventėje apsilankiusi Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, ir kiti svečiai. Vaikams realizuoti savo sumanymus, kuriant Velykinius margučius, padėjo auklėtojos Daiva Bieliauskienė, Dalė Domarkienė, Žaneta Vabuolienė, Kristina Mulerčikienė, Aušra Vaitkevičienė bei mokytojos Virginija Urbanavičienė ir Vaida Vasiljevė. Iš viso eksponuoti 77 vaikų darbeliai, parodoje pakviesti dalyvauti ir ukrainiečių vaikai.
Šventėje skambėjo solistės Vaidos Vaitkevičiūtės (Birštono meno mokyklos mokytoja Reda Černiauskienė) dainos, Velykų Bobutė (Nemajūnų dienos centro darbuotoja Milda Dabašinskienė) priminė Velykų ir Atvelykio tradicijas, kvietė dalyvius į ratelį ridenti margučius ir žaisti linksmus žaidimus, minti mįsles. Renginyje dalyvavo ir šeimos iš Ukrainos. Visi galėjo pasivaišinti merės dovanotu šakočiu.
Birštono meno mokyklos Dizaino studijai surengti šventę padėjo Nemajūnų dienos centras, renginį vedė Larisa Šaltienė.

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *