Pavasaris budina gamtą ir žmogų…

Laima Balsevičienė, Virkininkai:
– Visa šeima pradėjome sodinti sodą, Svajonių sodą. Jam paskyrėm 40 arų žemės plotą. Jau pasodinome ir dar sodinsime persikų, abrikosų, trešnių, riešutų, sedulų, medievų, šilauogių, vyšnių, slyvų. Tai tik pradžia… Į darbus kibo ir Kamilė, ir Jonas. Galbūt kada nors jie šiame šeimos Svajonių sode drauge visi pagros – Jonas – akordeonu, Kasparas – pianinu, gitara ar akordeonu. Jiems pianinu, žinoma, pritars Kamilė ir diedukas Jonas – akordeonu. Džiaugiamės visi, laukdami žiedų ir taikos pasaulyje.

 


 

Gintas Mazuronis, Sundakai:
– Pavasario darbai jau pradėti. Žemė kultivuojama, akėjama, ruošiama sėjai. Sėsiu apie 90 arų vasarinių miežių. Visada sėju rankomis, kaip sėdavo senais laikais. Žieminiai kvietrugiai žiemą nenukentėjo, tai po lietaus šilto gražiai sužaliavo. Auginu ir žieminių česnakų.
Žemė iš po žiemos buvo kieta ir sutrūkinėjus. Išpurenau su motobloku. Dar bulvėms ir daržui ruošiu žemę. Šaltas oras, tai neskubu.Taip ir gyvenama kaime. Čia gimiau, užaugau ir gyvenu, o darbas darbą veja.


Lina, Prienai:
– Kaip ir kiekvienam gamtos rato ciklui, pavasariui idėjų ieškojau nuo rudens. Todėl šiuo metu ant palangės – jau pavasaris. Norėjosi, kad gėlės būtų ir namų puošmena, ir sodybos aplinkai derėtų, ir jomis būtų galima apsodinti artimųjų Amžinojo poilsio vietas.
Rinkausi pelargonijas ir tagetes. Sėjau, puoselėjau ir džiaugiuosi, kad gražiai auga. O, kad daržas nebūtų nuobodus, jį galima paįvairinti gėlių žiedų spalvomis, pavyzdžiui, šone bulvių gražiai derės tagetės, uzarėliai, tai yra, nasturtos. Morkų lysvėje tagetės bus ir naudingos, ne tik gražiai žydės. Kapams apsodinti taip pat rinkausi gėles, kurioms reikėtų šiek tiek mažiau priežiūros, nepriklausomai nuo oro sąlygų. Juk pirktas kaip įsodini – taip ir „išimi“, todėl nutariau užsiauginti pati. Žinoma, paliksiu ir namuose, kad puoštų balkoną ir džiugintų. Pelargonija galbūt yra šiek tiek primiršta gėlė, bet sakoma, kad jeigu ji kvepianti, reiktų kuo arčiau savęs pasistatyti.
Visos gėlės augs, jeigu perduosime joms savo teigiamą energiją. Taigi, daug kas priklauso ir nuo to, kaip pasitinkame pavasarį savyje.

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *