Padėkite išsaugoti gerą maistą!

Pernai labdaros organizacija „Maisto bankas“ nuo išmetimo išgelbėjo net 6044 tonas gero maisto. Šis maistas virto 12 milijonų porcijų, kurios buvo perduotos Lietuvos nepasiturintiems. Kiekviename maisto sektoriuje visuomet atlieka maisto, kuris dėl įvairių priežasčių nėra parduodamas ar sunaudojamas. Dažnai tai prie galiojimo pabaigos artėjantys maisto produktai, per daug prinokę vaisiai ir daržovės, maistas su ženklinimo klaidomis ant pakuočių, netinkamos formos maisto produktai ir pan. „Maisto banko“ savanoriai – maisto gelbėtojai.
Jie kiekvieną dieną iš prekybos tinklų, gamintojų ar ūkininkų surenka atlikusį, tačiau dar vartojimui tinkamą maistą tam, kad jis nebūtų išmetamas. Sandėliuose savanoriai įvertina esamą situaciją: maistą rūšiuoja, peržiūri produktų galiojimo datas, išskirsto jį tiesiogiai stokojantiems ir 500 kitų nevyriausybinių organizacijų, veikiančių visoje Lietuvoje. Taip geras maistas, kuris galėjo būti išmestas, pasiekia labiausiai stokojančius. Savanorių dėka jis iš pertekliaus nukeliauja ten, kur yra nepriteklius.
Išgelbėtu maistu dabar gelbėja ne tik Lietuvos žmones, bet ir nuo karo bėgančius Ukrainos žmones bei karius ir civilius, likusius Ukrainoje.
Padėti savanoriams – maisto gelbėtojams ir patys tapti gelbėtojais galite ir jūs! Tereikia deklaruojant pajamas skirti 1,2 proc. GPM „Maisto bankui“! Jums tai nieko nekainuos, tačiau padės gelbėti maistą ir pagelbėti maistu stokojantiems. Daugiau informacijos www.maistobankas.lt/gpm/

Rubrikoje Teisė žinoti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *