Kartu – stipresni

Praėjusį antradienį Birštono Caritas ir Dizaino asociacija pakvietė kurorte gyvenančias ukrainiečių šeimas kartu pasidalinti Velykų laukimu ir susipažinti su margučių marginimo tradicijomis.


Edukacijoje dalyvavusios mamos, močiutės kartu su vaikais, Vilmai Krasauskienei paaiškinus, velykinius kiaušinius margino vašku, puošė žvyneliais, rinkosi dekupažo ir tekstilės techniką.
Pasak vienos iš renginio organizatorių Nijolės Jakimonienės, labai gera buvo matyti nušvitusius ukrainiečių veidus, noriai įsitraukiančius į margučių marginimą, su didele viltimi laukiančius šv. Velykų, artimiau susipažįstančius vieni su kitais, besidalijančius esama padėtimi, naujais patyrimais Lietuvoje. Diskusijos prie arbatos puodelio, individualūs pokalbiai suteikė kiekvienam didesnį pasitikėjimo jausmą savimi, tuo, kad jais rūpinamasi, jiems padedama. Bendraudami ir padėdami vieni kitiems, tampame tarsi viena didelė šeima, kurią stiprina meilės, gerumo, atjautos, širdies šilumos, pagarbos, atsakomybės, dėmesingumo jausmai.
– Esame pasirengę ir toliau padėti Birštono savivaldybėje gyvenantiems ukrainiečiams, nuskaidrinti gražiomis gyvenimo akimirkomis jų gyvenimą, įtraukti į prasmingą, įdomią veiklą kartu su visa bendruomene, – sakė N.Jakimonienė.
Susitikimo metu jo dalyvės buvo paprašytos raštu parašyti, ko joms ir jų vaikams labiausiai reikia, kad būtų galima konkrečiai jiems padėti.
Visi yra kviečiami lankytis miesto bibliotekoje, kurioje jau yra sukaupta literatūros ukrainiečių kalba ir galima naudotis internetu.
Kiekvieną pirmadienį Meno mokyklos dailės mokytojos kviečia 5–18 metų ukrainiečių vaikus į dailės užsiėmimus. Užsiėmimai vyks 17–18.30 val.
„Birštono versmių“ informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *