Apdovanoti geriausi 2021 metų Prienų krašto sportininkai

Balandžio 8 d. Prienų sporto arenoje surengtoje šventėje buvo apdovanoti geriausi 2021 metų Prienų krašto sportininkai, įvairių sporto šakų atstovai: Prienų rajono savivaldybės mokiniai, tapę Lietuvos moksleivių čempionatų nugalėtojais ir prizininkais; aukštus sportinius pasiekimus tarptautinėse ir nacionalinėse varžybose pademonstravę sportininkai ir komandos; Pasaulio čempionatų dalyviai, tarptautinių ir nacionalinių varžybų nugalėtojai. Taip pat buvo padėkota sportininkus parengusiems treneriams.
Iš viso šventėje pagerbta daugiau nei 120 sporto bendruomenės atstovų. Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, Savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė ir direktorės pavaduotojas Algis Marcinkevičius, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas ir vyriausiasis specialistas Artiomas Marchockis sportininkams bei treneriams įteikė padėkos raštus, medalius ir Prienų baseino kuponus.
2021 m. Prienų rajono Metų sportininku paskelbtas Prienų smiginio sporto klubo „Stadionas“ atstovas Mindaugas Barauskas, kuris du kartus yra tapęs Lietuvos čempionu, yra Lietuvos smiginio reitingo lyderis. Mindaugas nuo 2016 m. yra Lietuvos smiginio rinktinės narys ir atstovauja šaliai tarptautinėse varžybose.
Praėjusieji metai sportininkui buvo itin sėkmingi: jis tapo Lietuvos smiginio čempionu ir Lietuvos smiginio federacijos taurių laimėtoju bei gynė Lietuvos rinktinės garbę PDC pasaulio smiginio taurės varžybose.
Metų sporto komanda išrinkta orientavimosi sporto klubo „Šilas“ vyrų komanda – Vytautas Beliūnas, Algirdas Bartkevičius ir Mantas Martinkus. Komandos treneris – Audronis Deltuva.
Prienų orientavimosi sporto klubas „Šilas“ įsikūrė 2006 m., šiuo metu jis vienija per 40 narių, mūsų krašto sportininkų ir bendraminčių iš kitų Lietuvos miestų bei rajonų.
OSK „Šilas“ nariai atstovauja Lietuvos rinktinei Pasaulio, Europos, Baltijos šalių orientavimosi čempionatuose. Pasiektos svarios pergalės komandinės įskaitos elito grupėse: moterys pelnė Lietuvos čempionių vardus, o vyrai aukso medalius iškovojo dukart. Klubo nariai du kartus tapo Lietuvos klubų taurės vicečempionais, tris kartus– trečios vietos laimėtojais.
Praėjusiais metais „Šilo“ komandos nariai Lietuvos orientavimosi čempionato vyrų elito estafečių trasos varžybose taip pat buvo nepralenkiami.
Metų sportininką ir Metų komandą Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas apdovanojo padėkos raštais, suvenyrais ir piniginiais prizais.
Šventę organizavo Prienų rajono savivaldybė, Prienų kūno kultūros ir sporto centras. Kandidatus Prienų rajono Metų sportininko ir Metų sporto komandos rinkimams galėjo siūlyti sporto klubai, asociacijos, įstaigos, organizacijos, seniūnijos, fiziniai asmenys.
Kultūrinę šventės programą parengė Veiverių KLC vokalinis kvartetas, Prienų KKSC aerobinės gimnastikos klubo „Vivet“ ir aerobinės gimnastikos studijos „Iliuzija“ jungtinė komanda, jaunoji atlikėja Austėja Belenavičiūtė.
Dalės Lazauskienės nuotraukos

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *