Rankų nagų atšokimas. Kodėl tai vyksta?

Rankų išvaizda labai svarbi, kadangi tai kūno dalis, kuri visuomet matoma ir mus reprezentuoja. Ranką paduodame sveikindamiesi, ranka atidarome duris, imame prekes parduotuvėje, pasirašome dokumentus ir t.t. Sveikai atrodanti rankų oda, tvarkingi nagai yra tai, kas lemia estetišką rankų išvaizdą. Tačiau visgi neretas susiduria su vienomis ar kitomis problemomis. Gana dažna – nagų plokštelės atšokimas, kuris vizualiai vaizdą gerokai gadina.

 

Kodėl nago plokštelė gali atšokti?

Nago plokštelės atšokimas išties dažna problema, o ją sąlygoti gali nemažai įvairių veiksnių. Vienas dažniausių – trauma, pavyzdžiui, stiprus nago sumušimas, suspaudimas. Tokių ir panašių traumų atveju juntamas skausmas, po nagu atsiranda kraujosruvos, o po kurio laiko nago plokštelė atsiskiria nuo nago guolio.

Tačiau nago atšokimą ne visuomet lydi skausmas. Taip gali nutikti ir dėl tam tikrų ligų, kuriomis persergama, taip pat ir dėl medikamentų vartojimo, sergant kai kuriomis odos ligomis, pavyzdžiui, psoriaze (dažno dar žinoma kaip žvynelinė). Tokiais atvejais nago plokštelės atšokimas nebus skausmingas. Tiesa, neretai nagas atšoka ir dėl grybelinių nagų infekcijų.

Nago plokštelės atšokimą dar gali lemti ir tokie išoriniai veiksniai kaip buityje naudojamų agresyvių priemonių sąlytis su nagais, prastos kokybės nagų priežiūrai naudojamos priemonės.

Verta paminėti, kad ši problema gali būti sąlygota ir mūsų sveikatos, gyvenimo būdo. Pavyzdžiui, tai galima sieti su vitaminų stoka, anemija, lėtinėmis ar ūminėmis ligomis ir pan.

 

Kur kreiptis pagalbos?

Jei pastebėjote, kad nago plokštelė pradeda atsiskirti nuo guolio arba jau atšoko, nedelskite ir užsirašykite vizitui pas specialistą. Visgi kiekvienu atveju tikslinga identifikuoti ir šią problemą sukėlusius veiksnius. Gydytojas dermatologas įvertins Jūsų nagų būklę, identifikuos problemos priežastis ir paskirs efektyvų gydymą. Vilniuje ir Klaipėdoje įsikūręs Lazerinis centras kviečia vizitui registruotis internetu arba telefonu, jei vargina ši ar kitos odos problemos.

Tiesa, verta žinoti, jog kartais nuo nago guolio atsiskiria ne visa nago plokštelė, o jos dalis. Tačiau tai nereiškia, kad problema yra mažesnė – bet kuriuo atveju tikslingas apsilankymas specialisto kabinete.

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *