Birštoniečių surinkta humanitarinė parama iškeliavo į Ukrainą

Vasario 24-oji – Rusijos įsiveržimo ir karo Ukrainoje pradžia. Nuo tos dienos visas pasaulis sutelkęs savo dėmesį į Ukrainą, į šalį, kuri kovoja dėl mūsų visų laisvės.
Jau mėnesį besitęsiantis karas pareikalavo nemažai aukų, dar šimtai tūkstančių liko be namų, jiems trūksta maisto, vandens, higienos priemonių.
Birštono savivaldybė, gavusi humanitarinės paramos prašymą iš Ukrainos Užkarpatės regiono, kvietė Birštono gyventojus, nevyriausybines organizacijas, įstaigas aukoti nuo karo kenčiantiems ukrainiečiams. Humanitarinė parama buvo renkama Birštono Carito bendruomenės namuose.
Šeštadienio pavakarę 62 dėžės, pilnos greitai negendančio maisto, drabužių, sauskelnių, tvarsčių, miegmaišių, batų, rankšluosčių bei žaislų, buvo išvežtos nuo karo nukentėjusiems Kyjivo, Žytomyro, Mykolajivo, Charkivo regionų žmonėms.
Dėkojame visiems birštoniečiams, Carito savanoriams, Birštono savivaldybės administracijos darbuotojams, prisidėjusiems prie šios paramos rinkimo. Taip pat ir poilsiautojams, kurie patys pasisiūlė padėti sukrauti paramą į atvykusį jo išvežti transportą.
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *