Dovanojo pavasarinę nuotaiką…

Pavasaris dažniausiai asocijuojasi su atgimimu, stipriais jausmais, kurie, išsakyti menine raiška, suteikia polėkio ir energijos. Tačiau šis pavasaris kitoks – su slogiomis mintimis, nerimu dėl savo ateities ir Ukrainoje kenčiančių žmonių. Atrodytų, nėra nuotaikos, netinkamas metas pasidžiaugti atbundančia gamta ir bendravimu su žmonėmis… Tokiomis aplinkybėmis Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Prienų filialo iniciatyva surengta literatūrinė-muzikinė popietė „Dovanoju dalelę širdies“ nudžiugino dėl suteiktos progos pasikrauti teigiamų emocijų. Kovo 22 dieną itin gausus būrys poezijos ir muzikos gerbėjų susirinko į Prienų kultūros ir laisvalaikio centrą pasiklausyti Veiverių krašto poetės Vilytės Stelmokienės eilių ir ansamblio „Puriena“ atliekamų dainų.
Poetiškai paprastus, tačiau vaizdingus, ypač moteriškai auditorijai artimus ir pozityvius Vilytės Stelmokienės eilėraščius papildė tokios pat įkvepiančios ir prasmingos ansamblio „Puriena“ dainos, kurias iš repertuaro tikslingai parinko kolektyvo vadovė Onutė Matusevičiūtė. Kelios teksto ar dainos eilutės, o jos tokios paveikios ir prasmingos, mokančios, kaip reikia mylėti savo tėvynę Lietuvą, branginti pačius artimiausius žmones, kol jie dar yra šalia.
Vilytė Stelmokienė pagal profesiją yra medicinos sesuo – slaugytoja, tačiau suranda laiko ir eilėraščių rašymui, ir visuomeninei veiklai, ir nuoširdžiam bendravimui su žmonėmis. Ji dainuoja Veiverių ansamblyje „Radasta“, gieda Veiverių Šv. Liudviko bažnyčioje. Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos narė yra išleidusi dvi poezijos knygas „ Aš myliu“ (2008 m.), ir „Pati tyriausia – sielos kalba“ (2020 m.), „Apie gyvenimą – eilėmis“(2021 m.), jos eilėraščiai 2007 m. spausdinti Birštono ir Prienų krašto poetų kūrybos knygelėje „Gili prasmė“, almanachuose jos kūrybai skirti keli puslapiai ir B.Kondrato knygoje „Kūrėjų pėdsakais Prienų krašte –19“.
Pasak V.Stelmokienės, ji visą gyvenimą praleido kaime, todėl jos kūrybai artimiausios temos – Tėvynė, gimtinė, jos žmonės, gamta ir pasididžiavimo vertos įžymybės. Jos eilėraščiai, kupini vaizdų, nuoširdžių jausmų ir emocijų, surado atgarsį ir klausytojų širdyse.
Renginyje buvo gausu ir palaikymo Ukrainai bei jos žmonėms akcentų. LASS Prienų filialo rankdarbių būrelio narė Laima Laukaitienė svečių stalą papuošė pačios pagamintomis geltonomis ir mėlynomis gėlėmis. Sveikos gyvensenos klubo „Versmenė“ (pirmininkė Leonora Kalantienė) narės atėjo nešinos vėliavėlėmis – mėlynai geltonomis popierinėmis širdelėmis. Vilytė Stelmokienė perskaitė šia proga parašytą eilėraštį, o ansamblio balsingoji vadovė Onutė Matusevičiūtė nustebino taisyklinga ukrainiečių kalba atlikusi liaudies dainą. Dainuoti ukrainietiškai mokėsi ir ansamblio dainininkės. Vadovė prasitarė, kad, sulaukusios pakvietimo, jos ruošėsi atstovauti Prienams ir Lietuvai neįgaliųjų kūrybos festivalyje Ukrainoje, deja, dėl pandemijos taip ir neišvyko…
Valanda su poezija ir dainomis neprailgo, renginio dalyviai pasijuto įtraukti į nuoširdžią bendrystę, kurioje galima kurti ir ateities planus. Antai ansamblio „Puriena“ vadovė Onutė prasitarė apie svajonę kartu su poete Vilyte sukurti ansamblio himną ir gavo šios pritarimą bendradarbiavimui.
Poetei Vilytei Stelmokienei už pasidalinimą savo kūryba ir pozityvumu, ansamblio „Puriena“ dainininkėms ir jų vadovei Onutei Matusevičiūtei – už melodingų dainų pynę, o LASS Prienų filialo pirmininkei Irenai Karsokaitei – už suorganizuotą puikų renginį dėkojo Seimo nario A.Kupčinsko padėjėjas Jovydas Juocevičius, Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *