Pagerbti geriausi 2021 metų Birštono sportininkai

2021 metai Birštono sporto bendruomenei dėl pandemijos apribojimų buvo nelengvi, tačiau pakankamai darbingi ir rezultatyvūs. Įvairių sporto šakų atstovai pagal galimybes treniravosi ir garsino Birštono vardą Lietuvos, Europos, pasaulio čempionatuose, respublikinio lygmens varžybose.
Kovo 10 dieną daugumą sportininkų į Birštono sporto ir sveikatingumo centrą subūrė tradicinis padėkos renginys – jame geriausi Savivaldybės sportininkai, atskirų sporto šakų atstovai, komandos, treneriai buvo apdovanoti Birštono savivaldybės, Birštono sporto centro padėkomis, specialiai šiai progai pagamintais suvenyrais ir kalendoriais.
Apdovanojimų šventė paprastai rengiama senų ir naujų metų sandūroje, tačiau niekuomet ne per vėlu padėkoti sportininkams, paskatinti juos neišbarstyti sukaupto įdirbio ir sulig atbundančiu pavasariu sugrįžti į lauko treniruočių aikšteles kupiniems energijos ir jėgų.
Sveikinimo žodžiai, dovanos, rankų paspaudimai, fotosesijos – renginyje visas dėmesys skirtas Birštono sportininkams ir jų treneriams. Sporto bendruomenės narius pasveikinusi Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pasidžiaugė, kad šios iškilmės surengtos naujame Sporto ir sveikatingumo centre ir palinkėjo, kad jo erdvės visad būtų užpildytos sportuojančių žmonių.
Birštono sporto centro direktorius Saulius Smailys dėkojo sportininkams už sunkų darbą ir linkėjo, kad, pasiekę aukštumų ir šlovės akimirkų, nepamiršti svarbiausio tikslo – savo gyvenimo, jame būti paprastais ir nuoširdžiais žmonėmis, nes šios savybės atveria visas duris.
Apdovanojimų ceremoniją pradėjo merė Nijolė Dirginčienė ir vicemeras Vytas Kederys. Padėką ir specialų prizą jie įteikė geriausiu 2021 m. Birštono savivaldybės sportininku paskelbtam Pauliui Černevičiui.
Praėjusieji metai irkluotojui buvo sėkmingi: jis tapo Lietuvos jaunimo ir suaugusiųjų irklavimo čempionu, o Europos jaunimo čempionate užėmė penktą vietą. Šiose prestižinėse varžybose Paulius turėjo startuoti keturvietėje, tačiau, netikėtai susirgus dviem komandos nariams, Paulius Černevičius ir Domantas Maročka (treneriai Tomas Valčiukas ir Vytautas Domarkas) paskubomis persėdo į porinę dvivietę valtį bei pademonstravo kovotojų charakterį. Pasaulio jaunimo iki 23 metų čempionate Paulius užėmė 11 vietą. Už tai, kad atrado ir išugdė sportininką, padėkota ir jo treneriui Vytautui Domarkui.
Birštono savivaldybės bei Sporto centro vadovai skyrė apdovanojimus ir geriausiems atskirų sporto šakų sportininkams:
krepšininkui Dominykui Jurgelioniui, Lietuvos krepšinio lygos komandos ,,Labas GAS“ krepšininkui (treneris Aurimas Liuiza);

jėgos trikovę kultivuojančiam Andriui Martinkui, Lietuvos jėgos trikovės čempionato nugalėtojui (treneris Vidas Blekaitis);
tenisininkui Lukui Smailiui, Lietuvos 14-mečių reitinginių teniso turnyrų nugalėtojui ir prizininkui (treneris Linas Smailys);
lengvaatlečiui Nojui Butėnui, Lietuvos lengvosios atletikos jaunučių čempionato prizininkui (treneris Povilas Juozaitis);
futbolininkui Virmantui Šabasevičiui, jungtinės Prienų–Birštono ,,Nemunas“ komandos žaidėjui ir treneriui;
šachmatininkei Danutei Urbanavičiūtei, Lietuvos šachmatų turnyrų prizininkei moterų grupėje; petankės sporto meistrui Vytautui Gedminui, Lietuvos petankės turnyrų prizininkui, Pasaulio vyrų petankės čempionato dalyviui.
Geriausia 2021 m. komanda pripažinti Matas Černevičius ir Tadas Vaitkevičius, kurie dviviečių valčių klasėje tapo Lietuvos jaunių ir jaunimo irklavimo čempionais. Jų treneris –Vytautas Domarkas.
Birštono A. Mikėno ėjimo klubas paskelbtas aktyviausiu 2021 m. sporto klubu. Trenerio Jono Juozaičio vadovaujami klubo nariai matomi ir treniruotėse, ir varžybose, ir miesto viešajame gyvenime.
Birštono sporto centro direktorius S.Smailys ir jo pavaduotojas Arvydas Poška už pasiekimus respublikinėse varžybose suvenyrais paskatino jaunus ir perspektyvius sportininkus, atstovaujančius įvairioms sporto šakoms. Apdovanojimai skirti irkluotojams Ignui Daunoravičiui ir Ernestui Vyšniauskui; lengvaatlečiams Armandai Tolytei, Dovydui Toliui, Mindaugui Kriauzliui ir Dainiui Abraičiui; naudingiausiam Birštono SC komandos krepšininkui Vakariui Diškevičiui; geriausiam Birštono SC U14 futbolo komandos žaidėjui Viliui Tamošaičiui; geriausiam Birštono SC U9 vaikų krepšinio komandos žaidėjui Mantui Gataveckui; naudingiausiam Birštono SC U11 futbolo komandos žaidėjui Juliui Šeržentui; geriausiam Birštono SC komandos „Olimpas“ žaidėjui Osvaldui Brazdžioniui.
Už aktyvų dalyvavimą Lietuvos sporto šakų varžybose ir turnyruose padėkota Augustinai Klimaitei ir Domui Juozaičiui (lengvoji atletika), Tajui Urmanavičiui, Jokūbui Pempei, Medai Liutkevičiūtei (tenisas), Augustui Jančiuliui (šachmatai).
Prizais apdovanoti ir geriausi 2021 m. Birštono sporto centro kolektyvai:
U10 vaikų ir U14 jaunučių futbolo komandos; ,,SC 2005“ jaunių krepšinio ir Birštono „SC-Olimpas“ suaugusiųjų krepšinio komandos; taip pat 2021 m. debiutantė – Birštono SC U15 merginų futbolo komanda.
Tiesa, ne visi sportininkai galėjo atvykti į šventę, todėl apdovanojimai jiems bus įteikti vėliau.
Birštono savivaldybės vadovai ir Sporto centro atstovai pasveikino krepšinio trenerį Aurimą Liuizą, kuris šiemet Lietuvos sporto universitete įgijo verslo vadybos magistro kvalifikacinį laipsnį.
Renginio dalyviams koncertavo Birštono meno mokyklos saksofono mokytojas Mindaugas Bivainis ir jaunieji muzikantai Jonas ir Rokas bei sportinių šokių klubo „Santaka“ šokėjai Modestas ir Ignė.

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *