Kovo 11-oji, sujungusi Lietuvą ir Ukrainą

Šiemet Kovo 11-ąją minėjome kiek kitaip. Pasitikome ne tik 32-ąsias Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metines, bet ir susitelkėme palaikyti Ukrainos žmones.
Gerokai prieš prasidedant šventiniam renginiui Savivaldybės aikštėje buvo galima pastebėti besidarbuojantį Birštono jaunimą. Abiejų šalių vėliavų spalvos buvo įprasmintos beveik 1000 vėjo malūnėlių.
Į renginį susirinko gausus būrys birštoniečių ir kurorto svečių. Jie ne tik klausėsi lietuviškų bei ukrainietiškų dainų, bet ir puošėsi įsigyta ukrainietiška atributika, skanavo autentiškų ukrainietiškų barščių ir dosniai aukojo nevyriausybinei organizacijai „Mėlyna ir Geltona“. Vos per kelias valandas surinkta 2160 eurų!
Buvo gera matyti ne tik neabejingus suaugusiuosius, bet ir nuoširdžiai norinčius padėti mažuosius birštoniečius. Vaikai negailėjo net savo paskutinių santaupų, teigdami, kad jiems labai gaila bendraamžių Ukrainoje. Toks jaunųjų piliečių požiūris įkvepia, jaudina ir džiugina, kad auga pilietiškų ir geraširdžių žmonių karta.
Tariame AČIŪ visiems prisidėjusiems ir aukojusiems!
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *