Kybartuose triumfavo Prienų FK futbolininkai

Vasario 26-oji Kybartams ir futbolui buvo reikšminga diena. Šiame mieste buvo surengtas 18 – asis tradicinis vaikų futbolo turnyras, skirtas žymiam futbolininkui Romualdui Karkai atminti. 2022 metų kovo 14 d. sporto legendai būtų sukakę 78 metai. Turnyro iniciatorius – Kybartų sporto klubas „Jaunystė“.
Turnyras nuskambėjo kaip respublikinio masto sportinis įvykis, nes jame dalyvavo aštuonios komandos iš įvairių Lietuvos regionų klubų – Tauragės FA „Tauras“, Ukmergės SC, Ukmergės SC B, Kazlų Rūdos SC, Pagėgių MSM, FK „Prienai“, Marijampolės City ir šeimininkė SK Kybartų „Jaunystė“. Iš viso į turnyrą 2004 –2007 m. amžiaus grupėje susibūrė apie 100 futbolininkų. Tai vienas iš skaitlingiausių turnyrų šiais metais Lietuvoje.
Tradiciškai paskelbus labiausiai pasižymėjusius futbolininkus ir komandas – nugalėtoją bei prizininkes – juos Kybartų sirgaliai pasitiko gausiais plojimais. Turnyrinės lentelės viršuje įsitaisė pirmąją vietą iškovojusi FK „Prienai“ komanda, kuri po baudinių serijos išplėšė pergalę prieš Kazlų Rūdos SC futbolininkus. Pagal tradiciją vyriausiasis varžybų teisėjas Saulius Karka prieniškiams įteikė „Nugalėtojų“ ir Karkų šeimos taures.
Trečią vietą iškovojo Ukmergės SC komanda, tik po baudinių serijos laimėjusi prieš Tauragės FA „Tauras“ futbolininkus.
Varžybose teisėjavo teisėjai Deivydas ir Lukas Karpavičiai bei nacionalinės kategorijos arbitras Saulius Karka. Jiems teko gerokai paplušėti, nes malonios žiūrovų akiai jaunų sportininkų varžybos nestokojo ryžto, dramatizmo, emocijų, atkaklumo ir įvarčių gausos.
Geriausiu gynėju pripažintas Oskaras Gelumbickas iš Ukmergės, geriausiu vartininku – Eitvydas Juškevičius iš Prienų, geriausio puolėjo vardą pelnė Dovydas Druktenis iš Tauragės, geriausiu turnyro žaidėju tapo Augustas Blaškevičius iš Kazlų Rūdos SC. Asmeniniu Karkų šeimos prizu, kaip geriausias turnyro gynėjas, buvo apdovanotas Emilis Bubelis iš Kybartų „Jaunystės“ sporto klubo.
S.Karka pažymėjo, kad R.Karkos turnyras – tai 18 metų puoselėjama programa, skirta Lietuvos vaikų ir jaunimo sportiniam ugdymui, futbolo idėjų ir sporto, kaip ugdymo priemonės, sklaidai Kybartuose, Suvalkijos krašte ir visoje Lietuvoje. Taip pat jis perdavė ilgametės turnyro puoselėtojos ir iniciatorės, mokytojos Dalijos Agotos Karkienės sportinius linkėjimus.
Parengta pagal Sigito Kuro informaciją

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *