Klausytis širdies ir siekti tikslo…

Praėjusio penktadienio vakarą Birštono kultūros centre duris buvo atvėręs „Prisiminimų baras“, kuriame šeimininkavo šimtadienį švenčiantys Birštono gimnazijos XVI laidos abiturientai.
Šimtadienis abiturientams – tai tarsi pirmasis priminimas, kad mokyklos gyvenimas eina „į pabaigą“ ir kad jau greitai savo brandą teks pasitikrinti per egzaminus. Kita vertus, tai ir proga prisiminti per dvylika mokyklinių metų atmintyje įstrigusias akimirkas, pašmaikštauti – tiesiog surengti šventę mokytojams, tėveliams ir, žinoma, sau. Tą, išlaikydami nuo seno gyvuojančią šimtadienio tradiciją, ir padarė birštoniškiai dvyliktokai ir šventės idėją padėję įgyvendinti vienuoliktokai.
„Prisiminimų“ baro dalyvius pasitiko ir raudonas kilimas, buvo ir puošni sienelė, prie kurios galėjo įsiamžinti visi norintieji, – bet smagiausios linksmybės, žinoma, prasidėjo pasirodžius baro pirmiesiems svečiams Viltenei ir Žygiui. Jie kartu su barmenu Jokūbu „dirigavo“ visam vakarėliui, perpintam linksmų vaizdelių iš mokyklos gyvenimo, šokių, dainų, prisiminimų, prie kurių prisijungė ir pirmoji mokytoja Virginija Urbanavičienė bei auklėtojai Rasa Slavinskienė ir Aidas Juozaitis, savo palinkėjimus gimnazijos slenkstį besiruošiantiems peržengti auklėtiniams palydėję daina.
Kad ir besidžiaugdami tuo, jog netrukus jie jau perims vyriausiųjų regalijas, vienuoliktokai drįso surengti „teismo procesą“, primenantį apie dvyliktokų „nusikaltimus“. Bet šauniesiems „advokatams“ – abiturientų auklėtojams Rasai ir Arnui, „procesą“ pakreipusiems išteisinimo linkme, kaltininkai posėdžių salę paliko ne tik su lengvai pakeliamomis bausmėmis, bet ir šventiniais sertifikatais.
Barui užsidarius, dvyliktokai susirinkusiesiems dar dovanojo gražią muzikos, dainos, šokio ir Mačernio sonetų pynę. Tai buvo taip jautru, šilta, jauku ir profesionalu. Justės, Roko, Augustės, Martyno ir Agnės kūrybiškumas ir visų bendros pastangos tiesiog pranoko lūkesčius. O vakarą dvyliktokai baigė bendraudami ir vaišindamiesi svečių padovanotais tortais ir pyragais. Sėkmės egzaminuose ir tolimesniame gyvenimo kelyje abiturientams linkėjo gimnazijos direktorius Alvydas Urbanavičius, Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Vytas Kederys, Seimo narys Andrius Palionis, tėvų vardu kalbėjusi Jurgita Seržentienė. Visų jų kalbas palydėjo palinkėjimas pirmiausia girdėti, ką sako širdis, ir drąsiai siekti savo tikslo.
Ramutė Šimukauskaitė
Audronės Šidiškienės nuotraukos

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *