Svarbi Prienų krašto ūkininkų parama

Kovo 2 dieną nuo Prienų rajono savivaldybės pajudėjo mikroautobusiukas su puse tonos dyzelino, skirto nuo karo besitraukiantiems Ukrainos gyventojams.
Savivaldybės kvietimu kurą paaukojo Prienų rajono ūkininkai. Dėl paramos į Savivaldybę kreipėsi vienas kraštietis, bendradarbiaujantis su VšĮ „Rimkaus projektai“. Pilietiškai nusiteikę lietuviai organizavo lengvųjų automobilių, autobuso su šiltais rūbais, patalyne, maistu, medikamentais ir kitais būtiniausiais daiktais pristatymą į Ukrainos ir Lenkijos pasienį, iš kur ukrainiečiai galėtų pasiekti galutinį tikslą saugioje šalyje.
Žemės ūkio skyriaus vedėja Aušra Tamošiūnienė pasakojo, kad pusė tonos kuro buvo surinkta paskubomis, per kelias valandas, prie akcijos spėjo prisijungti dešimt ūkininkų, tačiau ji tęsiama, nes atsirado daugiau norinčiųjų pagelbėti.
Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorės Jūratės Zailskienės teigimu, be surinkto kuro, siuntą papildė ir vyriški drabužiai, patalynė, kurie buvo iš gyventojų surinkti vasario 28 d. akcijos Laisvės aikštėje metu.

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *