Birštono savivaldybė reiškia palaikymą Ukrainos žmonėms

Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė birštoniečių vardu išreiškė palaikymą ir paramą ukrainiečių bendruomenei ir šalies suverenitetui, kvietė prisidėti prie Ukrainos žmonių, karo pabėgėlių priėmimo, apgyvendinimo, įdarbinimo.
Reiškiant solidarumą su dėl laisvės kovojančia Ukraina, šalia Birštono savivaldybės esančios šviečiančios raidės „BIRŠTONAS“ ir aukščiausias Lietuvoje Birštono / Nemuno kilpų apžvalgos bokštas penktadienio vakarą nušvito Ukrainos vėliavos spalvomis. Savivaldybės aikštėje iškelta Ukrainos valstybės vėliava.
Vasario 24 d. vakare Birštono seniūnijos salėje palaikymo mintys ir dainos skriejo Ukrainos žmonėms – vyko dainuojamosios poezijos vakaras kartu su Birštono vienkiemio bendruomenės vokaliniu ansambliu.
„Sunkią Ukrainai dieną mintimis esame su ja ir jos žmonėmis, tad dainos žodžiais paleiskime į erdvę baltą paukštį kaip taikos simbolį su viltimi, kad pasaulyje įsivyraus taika ir ramybė,“ – nuoširdžius palaikymo žodžius išsakė Bendruomenės pirmininkas Vytas Kederys.
Birštono bendruomenės nariai kooperuojasi ir veža drabužius Lietuvos Raudonajam Kryžiui, ketina priimti karo pabėgėlius savo namuose.
Šiuo metu didesni renginiai (pvz., Užgavėnės) savivaldybėje yra atšaukti. Kovo 11-osios šventės metu planuojama organizuoti palaikymo renginius.
Kiekvienas renginys bus pradėtas tylos minute už žuvusiuosius ir mintimis apie karą Ukrainoje, bus skatinama aukoti ir padėti nuo karo bėgantiems asmenims.

Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *