Meilės simboliai – vestuviniai žiedai: ką būtina žinoti prieš juos įsigyjant?

Egzistuoja papuošalai, kurie bus madingi amžinai… Ir tai – vestuviniai žiedai. Taip, yra ir begalė kitų juvelyrinių dirbinių, kurie visuomet išliks madingi, pavyzdžiui, papuošalai su deimantais ar perlų vėriniai. Tačiau vestuviniai žiedai – tai simboliai, kurie gali būti perduodami net iš kartos į kartą, o, svarbiausia, kad amžiams bus brangūs dviejų mylimųjų širdyse. Vis dėlto, ką būtina žinoti, prieš įsigyjant vestuvinius žiedus?

Keturi esminiai faktoriai

  1. Praba

Praba – tai tauriųjų metalų vertę apibūdinantis matavimo vienetas, rodantis kiek tauriojo metalo yra tam tikro lydinio 1 kilograme. Populiariausios aukso lydinių prabos – 375, 585, 750. Tai reiškia, kad 1000-yje masės dalių lydinio yra 375, 585, 750 dalių gryno aukso. Labai svarbu, kad įsigyjant žiedus matytumėte, kad jie tikrai turi užfiksuotą prabą.

  1. Prabavimo rūmai

Įprastai tikro aukso dirbiniai turi Lietuvos prabavimo rūmų ženklą. Tiesa, jį turi ne visi, tad jei jo nėra, nereiškia, kad tai nėra tikras auksas. Vis dėlto, jei ieškote tikrai kokybiško dirbinio, geriau rinkitės šiuo ženklu pažymėtą juvelyriką.

  1. Kaina

Jei auksinio dirbinio kaina atrodo per daug pigi, tai jau sukelia įtarimą, tad vertėtų tikrinti kitus parametrus, kuriuos ir apžvelgiame šiame straipsnyje. Jei juvelyrika neatitinka minėtų punktų – venkite šio pirkinio.

  1. Pardavėjas

Žiūrėkite iš ko perkate. Prieš keliaudami į juvelyrinių dirbinių parduotuvę ar juvelyrą, paieškokite atsiliepimų, stenkitės sukontaktuoti su pardavėju iš anksto. Jau susirašinėjimo metu galite išsiaiškinti ar jūsų mąstymas panašus ir, ar juvelyras galės pagaminti jūsų išsvajotuosius žiedus.

Originalūs vestuviniai žiedai. Į ką įprastai atsižvelgia jaunieji?

Jaunieji, kurdami savo vestuvinių žiedų dizainus, žinoma, pirmiausiai siekia, kad šie būtų kuo savitesni. Ieškoma simbolių, ženklų, spalvų derinių, kurie turėtų svarbią simbolinę prasmę būtent jaunavedžių porai. Taip pat, kaip ir renkantis bet kurį kitą papuošalą, didelis dėmesys teikiamas patogumui. Atsižvelgiama į tai, kad žiedai bus nešiojami ilgus metus, todėl nesirenkamas itin ekstravagantiškas ar sunkiai prie kasdieninės aprangos derinamas žiedas. Pastebima, kad vis dažniau žiedai yra dekoruojami deimantais arba spalvotais brangakmeniais, pavyzdžiui, moteriškas žiedas inkrustuojamas baltais briliantais, o vyriškas – juodais deimantais arba tamsiai mėlynais safyrais.

Graviruoti ar negraviruoti?

Šiuo metu graviravimas kaip niekada populiarus. Kas trečia pora pasirenka papuošti žiedus išgraviruotu tekstu. Vis dar tradiciškai poros graviruoja savo vestuvių datas bei pirmąsias vardų raides arba vienas kito vardus. Žinoma, pasitaiko ir unikalių sprendimų, pavyzdžiui, graviruojami tik tai porai svarbūs simboliai ar frazės, taip pat įvairūs mažybiniai, mieli žodžiai, kuriais pora kreipiasi vienas į kitą.

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *