Birštono gimnazijoje COVID situacija – stabili

Lietuvoje išplitus COVID-19 viruso omikron atmainai sparčiai didėja sergančiųjų skaičius. Pastarosiomis dienomis, per parą visoje šalyje patvirtinant daugiau nei 9000 atvejų, pasiekiami vis nauji antirekordai. Daugiau užsikrėtimo atvejų fiksuojama ir mokyklose. Kai kurioms iš jų vėl teko priimti sprendimą trumpam grįžti prie nuotolinio mokymo, tačiau Birštono gimnazijos ritmo omikron atmaina nekeičia.


Anot gimnazijos direktoriaus Alvydo Urbanavičiaus, šiuo metu mokykloje situacija stabili – sergančių mokinių yra, tačiau tai tik pavieniai atvejai, taip pat keletas gimnazistų izoliuojasi dėl sergančių artimųjų.
Priešingai nei praėjusiais mokslo metais, šiemet į klases sugrįžusiems moksleiviams testai nėra privalomi. Tačiau mokyklose vis tiek rekomenduojamas reguliarus testavimas (išskyrus atvejus, kai koronaviruso infekcija asmuo persirgo mažiau nei prieš 90 dienų), pasirenkant vieną iš dviejų galimų būdų: tirtis kaupinių metodu arba greitaisiais antigenų testais. Tiesa, testuotis kaupinių metodu galima tuomet, kai su tokiu būdu sutinka ne mažiau kaip 30 proc. klasės mokinių tėvų.
Šiuo metu Birštono gimnazijoje reguliariai greitaisiais antigenų testais testuojasi daugiau nei pusė (60 proc.) moksleivių. Gimnazistai savikontrolės būdu testuojasi du kartus per savaitę (pirmadieniais ir ketvirtadieniais), o, gavus nors vieną teigiamą rezultatą klasėje, mokiniai testuojami papildomai. Gimnazijos vadovo teigimu, toks testavimo modelis mokykloje labai pasiteisino.
Išvengti viruso plitimo Birštono mokykloje galimai padeda ir tai, jog gimnazijos bendruomenė pasižymi aukštu imunizacijos lygiu. Anot įstaigos direktoriaus, mokykloje imuniteto COVID-19 infekcijai neturi tik apie 16–17 proc. moksleivių. Tarp mokytojų neimunizuotų asmenų nėra – visi jie persirgę arba pasiskiepiję, o dauguma jau yra gavę ir trečią sustiprinančiąją vakcinos dozę.
Dar prieš šventes epidemiologai nerimavo dėl pošventinio atvejų piko. Moksleiviai į suolus iš atostogų grįžo prieš keletą savaičių, tačiau, A. Urbanavičiaus teigimu, po atostogų atvejų ženkliai nepadaugėjo, į mokyklą nesugrįžo tik keletas atostogų metu susirgusių vaikų, todėl šiuo metu situacija yra pakankamai stabili.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *