Važiuos visi

Lietuvos vaikų ir mokinių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ Birštono savivaldybės pirmo etapo dalyviai nenuvylė – visi septyni dainininkai važiuos į zoninį etapą Marijampolėje. Pernai dauguma birštoniečių pateko ir į televizijos etapą. Tikimasi, kad sėkmė neapleis ir šiemet.

Konkursas užpraėjusį penktadienį vyko jaukioje kurorto Kurhauzo salėje. Pirmosios į sceną pakilo pačios jauniausios: Birštono kurorto vaikų lopšelių-darželių „Vyturėlis“ ir „Giliukas“ dainininkės. Nuaidėjus plojimams, pasirodė vyresni konkurso dalyviai. Visi – Birštono meno mokyklos auklėtiniai. Muzikos mokytoja Reda Černiauskienė parengė net penkis konkursantus: Arianą Tretiak (5 metų), Eleną Baltušytę (8 m.), Dovydą Maneikį (10 m.), Elzę Bisikirskaitę (14 m.) ir Agnę Baliūnaitę (16 m.). Agnė dėl ligos nedalyvavo, bet antrame etape dainuos). Lopšelio- darželio „Vyturėlis“ mergaičių ansambliuko (Agota Mardosaitė, Agnietė Grigonytė, Liepa Žilinskaitė, Mija Bačinskaitė) vadovė – Viktorija Karžinauskienė, merginų dueto (Adrija ir Austėja Suchockaitės) – Ramunė Liutvynskienė.
Gražu, kad, išskyrus vieną kūrinį, skambėjo lietuvių autorių ir liaudies dainos. Atlikėjams fortepijonu akompanavo Goda Karžinauskaitė, Oksana Kovalenko, Rokas Zdanavičius, saksofonu grojo Jonas Zubavičius.
Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *