Skambėjo partizanų dainos

Po metų pertraukos Prienų kultūros ir laisvalaikio centre poezijos posmais perpintos vėl skambėjo partizanų dainos. Jas atliko trylika kolektyvų, atvykusių iš įvairių rajono kampelių.


Neišsemiami šių dainų klodai – dvidešimtą kartą organizuotame renginyje skamba vis nauji kūriniai. Pirmasis toks koncertas įvyko 2001 metais ir vadinosi Partizanų dainų konkursas. Po dešimties metų nutarta rengti ne konkursą, o Partizanų dainų sambūrį, pasikviesti kitų rajonų kolektyvų. Taip ir buvo. Bet… pandemija. Dėl jos sambūris

Padėka dailininkui Dainiui Jurevičiui už Prienų logotipo sukūrimą.

pernai neorganizuotas. Šiemet, nors ir be svečių, partizanų dainos vėl skambėjo. Nuo partizaninio laikotarpio daug metų nutekėjo, retas iš dainininkų tuos laikus mena, bet dainos gyvos, jų daug, sukurtos liaudies ar poetų, kupinos ilgesio, nerimo, vilties, meilės… Kiekvienas kolektyvas atliko po tris kūrinius. Ypač šiltai sutikta koncertą pradėjusi ir baigusi jaunoji dainininkė Vytautė Radzevičiūtė. Aplodismentų negailėta visiems kolektyvams. Nuoširdžiausių padėkų sulaukė renginį vedusi Alma Vaišnienė.
Sambūrio organizatorė Aldona Šyvokienė sakė, kad dainininkus suburti buvo nesunku, atvyko visų seniūnijų folkloro ar vokaliniai kolektyvai, išskyrus Išlaužo. Pasibaigus koncertui už gražią šventę padėkojo ir visiems dainininkų vadovams įteikė po saldžią

Dainiaus Jurevičiaus sukurtas logotipas.

dovanėlę savivaldybės Administracijos direktorė Jūratė Zailskienė ir Kultūros, laisvalaikio ir sporto skyriaus vedėjas Rimas Šiugždinis. Anot Administracijos direktorės, geriau maža dovanėlė, nei didelis „ačiū“. Dalia Zagurskienė, paruošusi net tris kolektyvus, apdovanota tris kartus.
Pagerbtas ir Prienų kultūros ir laisvalaikio centro dailininkas Dainius Jurevičius. Kaip žinia, šiemet Prienams sukanka 520 metų. Ta proga Dainius sukūrė logotipą, kurį Prienų rajono savivaldybė ištisus metus naudos ant savo raštų, blankų, elektroninių laiškų.
Džiaugsmingai nuskambėjo ir „Ilgiausių metų“. Sveikinimas buvo skirtas gimtadienį švenčiančiai renginio organizatorei Aldonai

Aldona Šyvokienė.

Šyvokienei. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre ji dirba nuo 1980-ųjų, vadovauja chorui „Šilas“, vokaliniam moterų ansambliui „Pienė“, su savo dainininkais nuolat dalyvauja Respublikinėse dainų šventėse, organizuoja įvairius renginius.
– Ačiū visiems. Tiek daug svečių per savo gimtadienį dar neturėjau, – šypsojosi jubiliatė.
Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *