Ligonių kasų apmokamos lovos Slaugos skyriuje užpildytos

Praėjusių metų gruodį Birštono pirminės sveikatos priežiūros centro atnaujintose patalpose duris atvėrė Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrius. Visuomenei senstant, socialiniams šeimos narių ryšiams dėl emigracijos ir kitų priežasčių trūkinėjant, daugėjant vienišų žmonių, skyriuje teikiamos paslaugos buvo labai lauktos ir reikalingos.
– Ką parodė darbo pradžia? Ar Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus įsteigimas pasiteisino? – pasiteiravau Birštono PSPC direktoriaus Dainiaus Kryžanausko.
– Šią savaitę skyriuje turime 14 pacientų, atvykusių su gydytojų siuntimu, taigi Ligonių kasų lėšomis apmokamos lovos yra užpildytos. Mūsų siekiamybė – teikti paslaugas kvalifikuotos medikų ir slaugytojų pagalbos reikalingiems birštoniečiams, tačiau priimame ir Prienų rajono gyventojus. Skyriuje – 25 lovos, todėl dar turime vietų ir pacientams, kurie patys susimokės už paslaugas. Esame suinteresuoti patys užsidirbti lėšų šildymui, personalo išlaikymui. Birštono savivaldybės tarybai pateikėme prašymą nustatyti mokamos paslaugos įkainį komerciniams pacientams –35 eurus už lovadienį. Siekiant pritraukti daugiau klientų, užtikrinti lovų užimtumą, siūlome patvirtinti mažesnį įkainį, nei šiuo metu įstaigai moka Ligonių kasos (42,90 Eur už lovadienį), tačiau sprendimas priklausys nuo Tarybos.
– Skyrius užpildytas iš dalies, o ar personalas dirba pilnu krūviu?
– Šiuo metu įsteigta 13 etatų, kai kurie darbuotojai įdarbinti 0,50 – 1 etatu. Siekiant užtikrinti nepertraukiamą darbą skyriuje visą parą, reikalinga 4,5 etato slaugytojų ir jų padėjėjų. Dienomis dirba gydytojas, socialinis darbuotojas, kineziterapeutas, valytoja ir kt.
Birštono PSPC aprūpintas tyrimams reikalinga įranga
– Kas naujo pirminės sveikatos priežiūros grandyje?
– Birštono PSPC įsigijo echoskopijos aparatą, šiuo metu su juo mokomasi dirbti. Echoskopas palengvins gydytojo ginekologo, kuris dirba šeimos gydytojo komandos teikiamų paslaugų apimtimi ir į centrą atvyksta kartą per savaitę, darbą. Gydytojui ginekologui tyrimai padės tiksliau įvertinti pacienčių sveikatos būklę, išrašyti siuntimus pas reikiamus specialistus.
Echoskopijos aparatas įsigytas už europinio projekto, kuriame dalyvauja Birštono savivaldybė, lėšas. Ateityje gausime ir daugiau medicininės įrangos.
Kalbino Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Sveikata ir socialinė apsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *