Pasitarimas atliekų tvarkymo klausimais

Sausio 4 d. Savivaldybėje vyko pasitarimas atliekų tvarkymo klausimais. Pasitarime dalyvavo meras A. Vaicekauskas, mero pavaduotoja L. Jakinevičienė, Administracijos direktorė J. Zailskienė, direktorės pavaduotojas A. Marcinkevičius, mero patarėja A. Dargužienė, Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vedėjas T. Žvirblys ir vyriausioji specialistė I. Ramanauskienė, Prienų ir Veiverių seniūnijų seniūnai J. Armonienė ir V. Ramanauskas.


Pasitarime diskutuota apie atliekų tvarkymą Veiverių ir Prienų seniūnijose ir sodininkų bendrijose, didelių gabaritų ir kitų atliekų surinkimo aikštelėse ir kitais klausimais.
Pirmiausia pasidžiaugta, kad Savivaldybėje gyventojai ir įstaigos vis labiau rūšiuoja atliekas, geresnė tvarka ir prie bendrųjų bei tekstilės surinkimo konteinerių Prienuose. Dėl pastarosios situacijos pagerėjimo galbūt prisidėjo įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.
Tačiau tenka apgailestauti, kad išlieka stambiagabaričių atliekų tvarkymo problema. Vis dar nemažai gyventojų laikosi seno įpročio namuose susidarančias stambiagabarites atliekas palikti prie rūšiavimo konteinerių, užuot jas nuvežus ir atidavus į didelių gabaritų ir kitų atliekų surinkimo aikšteles. Žinoma, tokie vaizdai nepuošia aplinkos, menkina savivaldybės įvaizdį, piktina tuos, kurie laikosi tvarkos. Taip pat pastebima, kad popieriui skirti konteineriai dažnai „užkišami“ kartoninėmis dėžėmis, nors tokias atliekas reikėtų sulankstyti ar susmulkinti, o ypač dideles dėžes (nuo televizorių ir pan.) atiduoti į didelių gabaritų aikštelę.
Apie individualių konteinerių dalijimą ir jų poreikį sodininkų bendrijose kalbėjusi specialistė pažymėjo, kad 14-oje sodininkų bendrijų jau yra išdalinti konteineriai. Veiverių seniūnijoje likusios kelios didelės sodininkų bendrijos, kaip „Aušrinė“, „Dobilas“, „Aronija“ ir dalis „Kedro“, kur individualūs konteineriai dar nedalinti. Ten dar likusios ir nemažos atliekų tvarkymo problemos.
Prienų seniūnijoje prie kiekvienos sodininkų bendrijos yra įrengtos konteinerių aikštelės, kurios gana tvarkingos, išskyrus keletą sodininkų bendrijų.  Savivaldybės vadovų ir seniūnų nuomone, sprendimas naikinti bendruosius konteinerius, prie kurių buvo paliekama kalnai atliekų, ir dalinti individualius buvo teisingas, ir tokia tendencija išliks ir ateityje.
Prienų r. sav. informacija

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *