Metų projektas – „Mano dovana Birštonui“

Siekiant atnaujinti ir atgaivinti Birštono žaliąjį rūbą, 2021 m. Birštono kurortui švenčiant 175-erių metų jubiliejų, visus birštoniečius, kurorto mylėtojus, įstaigas ir organizacijas Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pakvietė jungtis prie jos inicijuotos akcijos „Mano dovana Birštonui“.

Akcijos sumanytoja N.Dirginčienė – su prie akcijos daugiausia prisidėjusiu verslininku T.Maneikiu.

Akcijos, kuri vis dar tęsiasi, metu kviečiama padovanoti kurortui medelį ar keletą jų, dalyvauti juos sodinant, o vėliau ir prižiūrint.
Bendromis birštoniečių ir kurorto svečių jėgomis jau pasodinta daugiau nei 300 medelių (ąžuolų, liepų, beržų, juodalksnių, pušų, kalnapušių, vyšnių, magnolijų ir kt.). Savo šaknis jie įleido Vytauto Jurgio Meškos parke, skvere prie senųjų kapinių, Birštono vienkiemio bendruomenės parke, Nemuno krantinėje, tarp daugiabučių esančiuose skveruose, prie vaikų žaidimo aikštelių ir kitose Birštono kurorto erdvėse. Visi augalai nupirkti medelynuose ir pasodinti pagal Birštono miesto tvarkymo tarnybos želdinių specialistų parengtus planus.
Iki šiol žaliajam kurorto veidui neabejingi geradariai paaukojo apie 5000 eurų. Taip pat įvairios organizacijos ir įstaigos asmeniškai kreipėsi į Birštono miesto tvarkymo tarnybą su prašymais parinkti labiausiai tinkamas vietas jų turimiems ir asmeniškai įsigytiems augalams sodinti.
Daugiausia paaukoję ir labiausiai prie akcijos prisidėję žmonės, įmonės ir organizacijos apdovanoti 2021 m. rugsėjį vykusios tradicinės Jurginų šventės metu. Jų vardai taip pat įtraukti į simbolinę „Žaliąją knygą“, kuri nuolat bus pildoma.
Medelių sodinimo akcijos „Mano dovana Birštonui“ metu ne tik buvo atnaujintas Birštono kurorto žaliasis rūbas, bet tai buvo puiki galimybė birštoniečiams, svečiams, įstaigoms bei organizacijoms susitelkti bendruomeniškam tikslui ir pabendrauti.

Rubrikoje Redakcijos skiltis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *