Birštono TAU tradiciškai susibūrė tarpušvenčio pašnekesiams

Gruodžio 29 dieną, palydint 2021 metus, Birštono Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) studentai susibūrė šventiniam vakarui, kurio metu susirinkusieji ne tik klausėsi Rūtos Morozovaitės ir Juozo Januškevičiaus koncerto, bet ir džiaugėsi bendryste, nuveiktais darbais.


Anot Birštono TAU direktorės Nijolės Jakimonienės, 2021-ieji buvo įvairiapusiški – nors ir sudėtingi, bet kartu ir įdomūs… Direktorė džiaugėsi, jog net ir nelengvu laikotarpiu pavyko susitikti, pakeliauti, pasidalinti mintimis, išgirsti žymių žmonių pamokymus ir patarimus. „Esame išties susigyvenusi bendruomenė – jaučiantys vieni kitus, daug žinantys, gebantys padėti, patarti, pasidžiaugti, užjausti… Bet svarbiausia, kad jūs visi esate žingeidūs, kad neužsidarote tarp keturių savo namų sienų, išeinate į visuomenę, kurioje esate matomi jūs ir jūsų darbai“, – mintimis dalijosi Birštono TAU direktorė. Didžiųjų metų švenčių proga ji bendraminčiams linkėjo sveikatos, energijos, naujų atradimų ir pozityvaus žvilgsnio į gyvenimą.
Birštono TAU puoselėja tradiciją paskutinio benueinančių metų susibūrimo metu pašnekesiams susitikti ir su Birštono savivaldybės mere Nijole Dirginčiene. Tradicija nenutrūko ir pandeminiu laikotarpiu. Praėjusiais metais su mere bendravę nuotoliniu būdu, šiemet kurorte pagerėjus situacijai, TAU studentai džiaugėsi, turėdami galimybę su savivaldybės vadove pabendrauti gyvai.
Susirinkusiesiems merė pristatė svarbiausius 2021 metų įvykius ir pokyčius. Tarp jų – ir nauji investiciniai projektai, infrastruktūros gerinimo darbai, socialinių paslaugų plėtra, renovacijos ir kiti svarbūs darbai. Pokyčiams įgyvendinti praėjusiais metais Birštono savivaldybės taryba priėmė per 200 sprendimų. „Naujų galimybių, tarptautinio turizmo ir unikalių sveikatos paslaugų karališkasis kurortas, kuriame ateitį kuria sveika, sumani ir darni bendruomenė“, – apie Birštono savivaldybės ateities viziją kalbėjo Nijolė Dirginčienė.
Merė džiaugėsi, jog pokyčiai Birštone nelieka nepastebėti. LR finansų ministerijos Lietuvosfinansai.lt duomenimis, per penkmetį (nuo 2013 iki 2018 m.) bendra situacija labiausiai gerėjo keliuose Lietuvos miestuose. Vienas iš jų – Birštonas, kuris pagal gyvenimo kokybės indeksą, aplenkęs Neringos savivaldybę, atsidūrė ketvirtoje vietoje. Kaip sakė N. Dirginčienė, gerą savivaldybės pozicionavimą reitinge ir jos augimą lemia savalaikiai sprendimai, viešosios infrastruktūros, gyvenamosios aplinkos kokybės ir saugumo srityse. 2021 metais už žaliąjį pokytį Birštonas taip pat įvertintas „Auksine krivūle“.
N. Dirginčienės teigimu, 2022 metais Birštonas ir toliau gražės. Jame planuojama užbaigti pradėtus meno mokyklos, darželių, gatvių rekonstrukcijos darbus, plėsis dviračių takų infrastruktūra ir toliau bus tvarkomi keliai, apleisti pastatai, laukia ir kiti darbai.
Nuo 2021 m. Birštono gyventojai skatinami aktyviau dalyvauti savivaldos veikloje, suteikiant galimybę įgyvendinti norimas idėjas, teikiant iniciatyvas ir projektų idėjas, skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti Birštone, tad veiklius Birštono TAU studentus merė kvietė teikti savo idėjas dalyvaujamajam Birštono biudžetui.
Besibaigiantys metai – tai puiki proga padėkoti už palaikymą ir patarimus, todėl Birštono TAU direktorė N. Jakimonienė dėkojo Birštono savivaldybės vadovams ne tik už finansinę paramą, bet ir už palaikymą, kai šio labiausiai reikia. Šventinio vakaro metu taip pat apdovanoti 2021 m. jubiliejines sukaktis minėję Birštono TAU studentai, o pirmą kartą Birštono sanatorijų įsteigtomis dovanomis apdovanotos aktyviausios Birštono TAU šeimos.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *