Šv. Kalėdų žingsniams nuaidėjus

Kieme vėl sklando baltos plunksnos angelų,
Eglutės ir meduolių kvapas – namuose…
Taip norisi stebuklais ir šviesa tikėti!
Būt laukiamu ir laukti savo artimų…
Lai jus visur lydės kalėdinė dvasia,
Te ji padės suprast, atleisti ir mylėti!
Laimingų ir prasmingų metų Jums Naujų…

Vėl apkeliavome metų ratą ir pasitinkame gražiausias šventes. Visi perkame dovanas, puošiame eglutes, ruošiame valgius, bet kartais giliai širdyje žinome, kad kažkas dar ne taip, kažko trūksta. Kalėdos – tai ne dovanos, ne stalas, kartais net ne tai, ką sakome aplinkiniams. Kalėdų prasmė – tai, ką per metus užauginome savo širdyse, kuo dalijamės su kitais, kiek gėrio ir šviesos aplink save paskleidžiame.
Jau šešioliktus metus Birštono gimnazijoje vyko tradiciniu tapęs projektas „Atrask save kūryboje Kalėdų žingsniams aidint“. Projekto tikslas – sudaryti mokiniams galimybes geriau pažinti save, savo gebėjimus, atsiskleisti, išbandyti jėgas įvairiose veiklose ir kurti šventę sau bei aplinkiniams.
Žinoma, pirmiausia sudarėme darbo grupę, numatėme, kokias veiklas siūlysime, kas jas koordinuos ir pan. Darbo grupėje buvo didelis būrys mokytojų, mokinių parlamento atstovai. Mane labai džiugina, kad veiklos turėjome visi: klasių auklėtojai ir jų vadovaujami mokiniai puošė savo kabinetus, ruošė staigmenas Kalėdų Seneliui, repetavo, kūno kultūros mokytojai ir jų mokiniai varžėsi dėl šventinių prizų, dailės ir technologijų mokytojai bei jų ugdytiniai užsiėmė mokyklos šventiniu interjeru, lietuvių kalbos mokytojai organizavo kūrybos konkursą savo mokiniams, o anglų k. ir matematikos mokytojai – viktorinas, mokinių parlamentas – protmūšį 5-8 ir I-IV klasių mokiniams ir pan. Įsitraukė ir tėveliai, ir mokyklos bendruomenė, mūsų socialiniai partneriai UAB „Niklita“ bei Birštono sporto centras. Džiaugiamės, kad mus palaiko ir projekto veiklą kasmet finansuoja Birštono savivaldybė. Esame dėkingi visiems už pagalbą, bendradarbiavimą, už paramą.
Pagrindinė projekto „Atrask save kūryboje Kalėdų žingsniams aidint 2021“ idėja – įtraukti mokyklos bendruomenę į Kalėdų laukimo šurmulį, pažvelgti į šią šventę kitaip. Kartu dirbdami ir kurdami sudarėme galimybę mokiniams ne tik realizuoti jų idėjas, bet ir prisidėjome prie estetiškumo, atsakomybės ugdymo, pabandėme visi drauge kasdienybę paversti švente, mokėmės šventine nuotaika dalintis su mokyklos, miesto bendruomene, šeimos nariais, tiesiog buvome drauge ir mokėmės vieni iš kitų. Džiaugiamės kartu išgyventomis šiltomis ir jaukiomis akimirkomis, vaikų šypsenomis ir nuveiktu darbu. Linkime visiems puikių, sveikų ir labai sėkmingų artėjančių 2022-ųjų metų!
Projekto koordinatorė
Asta Ferevičienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *