Slaugos skyrius Jiezne persikėlė į atnaujintas patalpas

Šv. Kalėdų išvakarėse Jiezno pirminės sveikatos priežiūros centro darbuotojai ir pacientai iš senojo, elektra šildomo Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pastato pagaliau persikraustė į renovuotas, naujais baldais ir inventoriumi apstatytas, kokybiškų paslaugų teikimui pritaikytas centro patalpas, todėl didžiąsias metų šventes skyriuje sutikę seneliai galėjo pasidžiaugti šilta ir jaukia aplinka, kalėdiniais žaisliukais papuošta eglute. Prienų rajono savivaldybės vadovų teigimu, kad savo laiką atitarnavęs senasis skyriaus pastatas bus nugriautas, kad ilgainiui netaptų miestelio veidą darkančiu vaiduokliu.
Praėjusią savaitę skyriaus patalpos buvo oficialiai pristatytos, kukliose įkurtuvėse Jiezno PSPC direktorius Modestas Dimša pasidžiaugė, kad visus su patalpų atidarymu susijusius formalumus pasisekė sklandžiai sutvarkyti, todėl, pasak jo, lenktyniaujant su pandemija ir su žiemos šalčiu, persikelti į renovuotą pastatą ir patogiai įsikurti suspėta dar šiais metais. Tai brangi, laukta ir reikalinga kalėdinė dovana Jiezno krašto žmonėms – ir čia dirbantiems darbuotojams, ir slaugomiems pacientams.
Jiezno PSPC direktorius Modestas Dimša perkirpti įkurtuvių juostelę pakvietė Prienų rajono savivaldybės merą Alvydą Vaicekauską ir UAB „Mačiūnai“ vadovą Algirdą Zdanį. Meras pripažino, kad nebuvo paprasta rūpintis projekto tęstinumu, pagrįsti lėšų poreikį. Pritrūkus lėšų kitam pradėtos renovacijos etapui ir susidūrus su nepalankiu valdininkų požiūriu, ne kartą sviro rankos, teko ieškoti kitų kelių ir argumentų, o kolektyvas laukė ir dirbo nelengvomis sąlygomis. Už tai, kad Jiezno PSPC patalpų modernizavimo darbams buvo skirtos trūkstamos lėšos, A.Vaicekauskas padėkojo buvusiam premjerui Sauliui Skverneliui, kuris buvo atvykęs apžiūrėti pastatą ir pritarė jiezniečių norui turėti šiuolaikišką gydymo bei slaugos įstaigą, taip pat – ir atkaklumo, derybinių įgūdžių turinčiam Prienų rajono savivaldybės tarybos nariui Jonui Vilioniui, kurio pagalba kaip niekad pravertė.

Patalpas pašventino ir gyventojus palaimino Jiezno parapijos klebonas Rolandas Bičkauskas.

Mero teigimu, objekto rangos darbų vertė siekia daugiau nei 500 tūkst. Eur, iš jų – 370 tūkst. Eur gauta iš valstybės, o likusią lėšų dalį skyrė Savivaldybė, tai pakankamai didelė suma, kuri buvo nukreipta iš rajono biudžeto. Papildomai Savivaldybės lėšomis buvo įsigyta ir naujų baldų.
Jiezniečiams pasisekė ne tik dėl politikų, kurie šiuo klausimu rado sutarimą, bet ir dėl rangovų. Nors projekto rengimas ir įgyvendinimas užtruko ilgiau nei planuota, maždaug nuo 2015 metų vidurio iki 2021-ųjų, UAB „Mačiūnai“ iš objekto nepasitraukė, šios bendrovės darbuotojų dėka ligoniai įsikūrė apšiltintose, suremontuotose patalpose, pertvarkytose į vienvietes – trivietes palatas, o darbuotojai turi patogias poilsio patalpas. Atliktas vidaus patalpų remontas, įrengta šildymo ir vėdinimo sistemos, liftas. Bendrovės direktorius A.Zdanys įteikė

Skyriaus erdvės šildo jaukumu.

simbolinį įkurtuvių raktą centro direktoriui M. Dimšai, linkėdamas sėkmingo darbo ir kuo geresnio patalpų pritaikymo gyventojų poreikiams.
Kaip minėjo Jiezno PSPC šeimos gydytoja Stefanija Bunevičienė, prieškalėdinę savaitę Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje jau buvo užimtos 26 lovos. Vienu metu skyriuje galės būti prižiūrima 14 pacientų, kuriems nustatyta globa, ir 15 slaugomų pacientų. Gydytoja pasakojo, kad palatos yra įrengtos šiuolaikiškai, aprūpintos funkcinėmis lovomis, įsigyta slaugai, asmens higienai būtinos įrangos, dalis palatų turi atskirus tualetus. Patogiai įrengti dušai, atnaujinta virtuvėlė, maistas išvežiojamas į palatas.

UAB „Mačiūnai“ direktorius A.Zdanys Jiezno PSPC direktoriui Modestui Dimšai įteikė simbolinį įkurtuvių raktą.

Padėkota ne tik dabartiniam Jiezno PSPC direktoriui M.Dimšai, kuriam teko Jiezno ir Stakliškių pirminės sveikatos priežiūros centrų sujungimo bei Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus įkurtuvių rūpesčiai, bet ir jo pirmtakams – nuo 2013 m. iki 2018 m. įstaigai vadovavusiam direktoriui, renovacijos projekto idėjos autoriui Povilui Rimkui (jo rūpesčiu 2016 m. gauta pirmoji 100 tūkst. eurų „injekcija“) bei buvusiai laikinajai įstaigos vadovei Stefanijai Bunevičienei, kuri tęsė pradėtus darbus.
Ne tik įveiklinti patalpas, bet ir būti reikalingiems, užtikrinti, kad į skyrių patekę žmonės turės orią senatvę, sulauks pagarbaus dėmesio ir gailestingumo, linkėjo šiuos namus pašventinęs ir jų gyventojus palaiminęs Jiezno parapijos klebonas Rolandas Bičkauskas. Tai buvo vienas iš prasmingiausių palinkėjimų artėjant ypatingam metų laikui, kuris moko stabtelėti ir pagalvoti ne tik apie švenčių šurmulį ir puošmenas, bet ir apie dvasinius dalykus.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Sveikata ir socialinė apsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *