Arti sensacijos buvusiai Prienų ekipai palaužti lygos lyderių nepavyko

Praėjusį sekmadienį Prienų „Labas Gas“ namuose sutiko svečius iš Kauno. Sekmadienio kovoje susitikus Lietuvos krepšinio lygos (LKL) 2021–2022 metų sezono lyderiams ir paskutinę vietą turnyrinėje lentelėje užimančiai Prienų komandai, tarp krepšinio entuziastų diskusijų, kas laimės rungtynes, pernelyg nekilo.
Sužaidęs dvyliktas rungtynes, svečiuose Kauno „Žalgiris“ iškovojo vienuoliktą pergalę, ir toliau palikdamas Prienų ekipą be laimėjimų.
Tiesa, paskutinio mačo metu prieniškiai žiūrovams padovanojo išties intriguojančias rungtynes – Prienų arenoje paskutinėmis varžybų minutėmis susirinkusių komandų fanų kraują kaitino apylygė lygos lyderių ir autsaiderių kova. Visgi, nors Prienai ir buvo arti sensacijos, iškovoti pirmosios pergalės šiame sezone taip ir nepavyko. Pataikęs lemiamus metimus, Tyleris Cavanaugh rezultatu 81:78 išplėšė žalgiriečiams dar vieną pergalę.
2021–2022 m. LKL sezone prieniškiai yra sužaidę 10 rungtynių. Deja, visos jos buvo nesėkmingos. Neseniai iš vyriausiojo trenerio posto pasitraukęs Marius Leonavičius komandos vairą perdavė asistentu dirbusiam Vidui Ginevičiui. Nuo vasaros komandos stygas derinęs M. Leonavičius vėl užims trenerio asistento pareigas, kurias ėjo ir vadovaujant ankstesniems Prienų ekipos treneriams.
V. Ginevičius Prienų komandoje – naujas veidas, prie komandos prisijungęs tik šią vasarą. Prieš tai jis dirbo trenerio asistentu Utenos „Juventus“ bei Kauno „Žalgirio“ dublerių komandose.
Gruodžio 12 dieną vykusios rungtynės su Kauno „Žalgiriu“ buvo V. Ginevičiaus, kaip vyriausiojo trenerio, debiutas. Nors rungtynes komanda pralaimėjo, įnirtinga kova iki paskutinių sekundžių rodo, jog pirmas blynas – ne toks ir prisvilęs.
„Aš apakęs, kaip komanda šiandien sukovojo. Didžiausia pagarba, didžiausias ačiū. Gal kažkokia mano kalbelė juos įkvėpė… Visų žaidėjų akys degė. Tas man buvo kažkas neįtikėtino. Sakiau jiems – gali nesisekti puolime, bet atidirbkite gynyboje, būkite rungtynėse. Tikiuosi, kad žaidėjai pagaliau pradės tikėti savo jėgomis“, – po rungtynių kalbėjo „Labas GAS“ vairininkas Vidas Ginevičius.
Parengta pagal
„Betsafe LKL“ informaciją

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *