Kalėdiniais rankdarbiais Savivaldybę puošia trečius metus

Šventinėmis dekoracijomis suspindo eglutė Prienų rajono savivaldybės administracijos pastato vestibiulyje. Savo rankomis pagamintais žaislais iš vilnos eglutę išpuošė Lietuvos aklųjų ir silpnaregių (LASS) Prienų rajono filialo rankdarbių būrelio moterys, o visas kūrybinis procesas truko nuo Velykų.


Savivaldybės administracijos erdvės įvairių švenčių progomis LASS Prienų rajono filialo rankdarbių būrelio pagamintais papuošalais puošiamos jau trečius metus. Pirmus metus Savivaldybės eglė nušvito baltais žaisliukais ir angeliukais, pernai LASS Prienų rajono filialo moterys sukūrė prakartėlę, o šiais metais ne tik beveik šimtu rankų darbo žaisliukų papuošė eglutę, bet ir iš vilnos pagamino kalėdinio stalo „patiekalų“.
Kūrybinė kompozicija „Šventų Kalėdų belaukiant…“ įrengta pastato tambūre, kad pasigrožėti su meile ir šiluma pagamintais rankdarbiais galėtų kiekvienas įeinantis į administracijos pastatą ar praeinantis pro šalį.
Kūrybingos moterys, vadovaujamos profesionalios menininkės Vilmos Krasauskienės, puošė administracijos pastato erdves ir Velykų bei Motinos dienos progomis.
Apie LASS Prienų rajono filialo rankdarbių būrelio veiklą
Rankdarbių būrelis savo veiklą pradėjo 2018 metų sausį, į organizaciją įsiliejus naujai narei Laimai Laukaitienei, kuri pasiūlė idėją kurti rankdarbius. Prie jos prisijungė Ekaterina Buinickienė, Regina Žurauskienė, Danutė Laurinavičienė, Elvyra Kamarauskienė, Birutė Blusiuvienė, vėliau ir Anelė Gudeliūnienė, Regina Julija Juronienė. Organizaciniais klausimais visada rūpinasi filialo pirmininkė I. Karsokaitė. Rankdarbių būrelio moterys jaučia ne tik nuolatinį pirmininkės rūpestį ir globą, bet ir nuoširdų bendruomenės narės Irenos Jakšaitienės palaikymą bei pagalbą.
Rankdarbių meno būrelio moteris moko profesionali menininkė V. Krasauskienė. I. Karsokaitės teigimu, mažai matančioms kai kurie dalykai buvo sunkiai įveikiami, bet, anot jos, kai yra didelis noras, viskas yra padaroma.
Užsiėmimų metu rankdarbių būrelio moterys veria papuošalus iš karoliukų, gamina dirbinius iš odos, velia iš vilnos. Jų darbai jau pabuvojo Vilniaus dienų šventėje „Tau, Vilniau“, LASS Prienų rajono filialo rankdarbių būrelio ir Marijampolės trečiojo amžiaus universiteto Dailės technologijų fakulteto bendroje parodoje Prienų kultūros ir laisvalaikio centre, Prienų rajono seniūnijose, Prienų krašto meno kūrėjų darbų parodoje.
Gruodžio 3-iąją, minint Tarptautinę žmonių su negalia dieną, Kauno „Akropolyje“ vyko mugė, kurioje buvo galima rasti ir Prienų aklųjų ir silpnaregių bendruomenės rankdarbių – kalėdinių eglės papuošimų. Džiugu, kad kai kurie iš jų, mūsų žiniomis, pasieks net tolimąją Australiją.
Prienų rajono savivaldybės informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *